[80 B3]centralny nie otwiera drzwi od strony kierowcy
[80 B3]centralny nie otwiera drzwi od strony kierowcy
witam!:)moze mi ktos pomoc w naprawie sprawa jest taka ze po przekreceniu kluczyka od strony kierowcy w audi b3 zamek sie nie otwiera:/,lecz od strony pasazera wszystko ladnie sie otwiera.w czym jest problem co mogolo sie wyrobic?dziekuje z gory
Ostatnio zmieniony 12 lut 2007, 16:40 przez maq83, łącznie zmieniany 1 raz.
wg. mnie musisz szukac przyczyny w kablach z napieciem od strony kierowcy lub przy pompce kabel bodajze czarnoczerwony to impuls dodatni. ostatnio laczylem kable od centralki i jak zle zlaczylem to albo otwieralo z jedych albo z drugich.
ewentualnie ta 'paleczka' ktora idzie od silownika do zamka wypadla z oczka
ewentualnie ta 'paleczka' ktora idzie od silownika do zamka wypadla z oczka
wlasnie przyjrzalem sie dokladnie i sprawa wyglada gorzej niz myslalem poniewaz problem jest w samym zamku,kluczyk sie kreci i nie przenosi mechanizmu tego bolca.:/nalalem tam jakies plynu do zamkow bo myslalem ze cos sie pomoze ale nic:/nie wiem czy nie bede musial zrobic go na pilota?bo moze to grozic wymiana zamka:/
Witam
Szukałem, ale nieznalazłem odpowiedzi, chyba że jakos przeoczyłem za co z góry przepraszam
Mój problem z centralnym polega na tym, że przy zamykaniu wszytsko sie łądnie zamyka pokolei, ale siłownik przy wlewie palwia niemoze zamknąć odrazu, dopiero po ok minucie, dwóch cichnie i zamyka. Buczy i niemoze popchnąć chyba..... gdzie jest przyczyna tego?
Szukałem, ale nieznalazłem odpowiedzi, chyba że jakos przeoczyłem za co z góry przepraszam
Mój problem z centralnym polega na tym, że przy zamykaniu wszytsko sie łądnie zamyka pokolei, ale siłownik przy wlewie palwia niemoze zamknąć odrazu, dopiero po ok minucie, dwóch cichnie i zamyka. Buczy i niemoze popchnąć chyba..... gdzie jest przyczyna tego?
Chciałem tylko dokończyć ten pościk (bo go zacząłem)..mianowicie rozkręciłem wszystko od zewnątrz..zdjełem boczek..i dostałem się do samej góry zauważyłem tam że mechanizm cięgna łączący się z klamką (plastykowa zębatka) jest połamana..zbyt połamana żeby skleić..wymiana dosyć trudna bardzo cieżki dostęp(zdejmowanie szyby itd..)plus koszty zakupu..ale nie bawiłem się w to po prostu kupiłem sterownik na allegro za ok.60zl zamontowaliśmy go z kumplem i mam centralny zamek i to w dodatku na pilota..dzieki wszystkim za pomoc i rady...