Audio b4 avant
Audio b4 avant
jak w temacie.czy mozna wstawic glosniki pod raczka od otwierania szyb???jak tak to jakie pasuja??
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 14:52 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak w tej cenie to http://www.allegro.pl/item312857333_pho ... y_mdf.html nic tańszego raczej co w miare by przyzwoicie grało nie znajdziesz.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Z tyłu w B3, B4 trzeba zamontować midbasowe głośniki i nie ma najmniejszego sensu szaleć cenowo z ich kupnem, ponieważ akustyka i efekt będzie i tak lichy.
Zatem, kupujemy tanie 16.5 cm midbasy, wkładamy w to miejsce:
viewtopic.php?t=9889 ( u mnie widać tam dwudrożne głośniki, ponieważ zostały się takie w mym posiadaniu, ale tweeterka jakby nie było - milczy w kanapie )
Tweeter montujemy tak, aby było go słychać - tak też zamontowałem na w/w fotostory.
Montaż dwudrożnego głośnika nie ma najmniejszego sensu. Wmontowany w oś głośnika tweeter gra centralnie w kanapę.
Generalnie dźwięk z tylnych drzwi B3, B4 jest bardzo słaby. Głośnik midbasowy gra bardzo stłumiony, akustyka tylnych drzwi jest słaba, wiec i głębszego basu nie znajdziesz. Tweeter gra w miarę przyzwoicie, choć przydałoby się go ukierunkować lepiej.
Podsumowując - pasażerom coś tam gra i tyle da się tam zrobić w miarę szybko.
Jeśli do tego delikatnie ( delikatnie podkreślam ) puka w bagażniku skrzynka, będzie w miarę przyjemnie.
Zatem, kupujemy tanie 16.5 cm midbasy, wkładamy w to miejsce:
viewtopic.php?t=9889 ( u mnie widać tam dwudrożne głośniki, ponieważ zostały się takie w mym posiadaniu, ale tweeterka jakby nie było - milczy w kanapie )
Tweeter montujemy tak, aby było go słychać - tak też zamontowałem na w/w fotostory.
Montaż dwudrożnego głośnika nie ma najmniejszego sensu. Wmontowany w oś głośnika tweeter gra centralnie w kanapę.
Generalnie dźwięk z tylnych drzwi B3, B4 jest bardzo słaby. Głośnik midbasowy gra bardzo stłumiony, akustyka tylnych drzwi jest słaba, wiec i głębszego basu nie znajdziesz. Tweeter gra w miarę przyzwoicie, choć przydałoby się go ukierunkować lepiej.
Podsumowując - pasażerom coś tam gra i tyle da się tam zrobić w miarę szybko.
Jeśli do tego delikatnie ( delikatnie podkreślam ) puka w bagażniku skrzynka, będzie w miarę przyjemnie.
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec podczepie swoje pytanie tutaj. a jest jakas roznica miedzy szybami elektrycznymi a tymi na korbke przy montowaniu glosnika? chcialbym zamontowac 16cm tak jak to pokazalem na zdjeciu poniewaz mam w posiadaniu glosnik 2 drozny i nie chce aby gwizdek gral w kanape i go nie bylo slychac?? probowal ktos w tym miejscu go zamontowac??