[80 B4 1.9TDI 1Z] jakie kratki w zderzak ?
[80 B4 1.9TDI 1Z] jakie kratki w zderzak ?
Witam
jakie kratki powinny być do tego typu silnika. Wiem, że się różnią dla benzyny i diesla. Jaka powinna być lewa (pasażera) i prawa (kierowcy) są podzielone na 3 segmenty. Poprzedni właściciel wstawił halogeny stąd nie jestem pewien - chcę założyć oryginalne. Chcę kupić na allegro ale sprzedający nie zwracają na to uwagi i wciskają kit.
pozdrawiam
jakie kratki powinny być do tego typu silnika. Wiem, że się różnią dla benzyny i diesla. Jaka powinna być lewa (pasażera) i prawa (kierowcy) są podzielone na 3 segmenty. Poprzedni właściciel wstawił halogeny stąd nie jestem pewien - chcę założyć oryginalne. Chcę kupić na allegro ale sprzedający nie zwracają na to uwagi i wciskają kit.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 lut 2007, 15:19 przez marols, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ponownie
dzięki za odpowiedzi ale ani trochę nie rozjaśniły mi tematu
chodzi mi dokładnie o prześwit. Każda kratka podzielona jest na 3 segmenty. Oglądając inne samochody (1Z) zauważyłem, że kratka pasażera ma całkowity prześwit, a kierowcy tylko jeden pusty prześwit - pierwszy z brzegu ale nie jest to regułą. czy mogę założyć dwie o całkowitym prześwicie ? i czy ma to jakieś znaczenie ?
dzięki za odpowiedzi ale ani trochę nie rozjaśniły mi tematu
chodzi mi dokładnie o prześwit. Każda kratka podzielona jest na 3 segmenty. Oglądając inne samochody (1Z) zauważyłem, że kratka pasażera ma całkowity prześwit, a kierowcy tylko jeden pusty prześwit - pierwszy z brzegu ale nie jest to regułą. czy mogę założyć dwie o całkowitym prześwicie ? i czy ma to jakieś znaczenie ?
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
zajumali mi kratkę z prawej strony w zderzaku, zakupiłem na allebadziew od goscia 123kupione taką kratkę http://www.allegro.pl/item269060720_aud ... azja_.html
oczywiście w opisie aukcji było
1. zamiennik jest okropnej jakości, nie wiem czy nie lepiej zabić ten otwór nieoheblowaną deską
2. odbiega parametrami i wyglądem od oryginału ponieważ jest płaski jak deska a nie wyprofilowany w łuk jak oryginał
3. stan techniczny nowy - to by się zgadzało
4. nieuszkodzony i niezniszczony - oczywiście przyszedł do mnie z częściowo urwanym zaczepem, założyłem trzyma się nawet mocno... ale jak odpadnie to wcale nie będę żałował bo naprawdę wygląda to bardzo źle....(przez to że nie jest wyprofilowany w łuk)
tak że 15 zł + 10 przesyłki = 25 zeta poszło się paść, przestrzegam przed kupowaniem tego BADZIEWIA
i proszę o radę gdzie kupić oryginalną zaślepkę prawą na zderzak..?
oczywiście w opisie aukcji było
oczywiście ani jeden z tych punktów się nie zgadzał, tak że przestrzegamallebadziew pisze:
Producent / jakość: wysokiej klasy zamiennik, nie odbiegający jakością wykonania, parametrami oraz wyglądem od oryginału
Stan techniczny: przedmiot jest fabrycznie NOWY, w idealnym stanie - nieużywany, nieuszkodzony i niezniszczony
1. zamiennik jest okropnej jakości, nie wiem czy nie lepiej zabić ten otwór nieoheblowaną deską
2. odbiega parametrami i wyglądem od oryginału ponieważ jest płaski jak deska a nie wyprofilowany w łuk jak oryginał
3. stan techniczny nowy - to by się zgadzało
4. nieuszkodzony i niezniszczony - oczywiście przyszedł do mnie z częściowo urwanym zaczepem, założyłem trzyma się nawet mocno... ale jak odpadnie to wcale nie będę żałował bo naprawdę wygląda to bardzo źle....(przez to że nie jest wyprofilowany w łuk)
tak że 15 zł + 10 przesyłki = 25 zeta poszło się paść, przestrzegam przed kupowaniem tego BADZIEWIA
i proszę o radę gdzie kupić oryginalną zaślepkę prawą na zderzak..?