[80 B4 1Z] scinanie opon - auto po zbieznosci
[80 B4 1Z] scinanie opon - auto po zbieznosci
Witam,
kupilem autko w czerwcu, pojezdzilem nim do zimy i przy wymienie na ziomowki zauwazylem ze przednie opony sa bardzo mocno sciete.. No to pierwsza mysl - zrobie zbieznosc... Pan w serwisie powiedzial ze wszystko jest ok. Uspokojony pomyslalem ze poprostu handlarz kupil takie opony (z zewnatrz calkiem sporo bieznika) zeby dobrze wygladalo...
Dzisiaj sciagnalem zimowke zeby zalozyc opaske i widze ze zimowka tez jest mocno scieta kupilem ja uzywana ale nie scieta
Poradzicie mi co jeszcze sprawdzic? bo wydam znowu sporo kasy na letnie opony to nie chce po roku ich zmieniac
kupilem autko w czerwcu, pojezdzilem nim do zimy i przy wymienie na ziomowki zauwazylem ze przednie opony sa bardzo mocno sciete.. No to pierwsza mysl - zrobie zbieznosc... Pan w serwisie powiedzial ze wszystko jest ok. Uspokojony pomyslalem ze poprostu handlarz kupil takie opony (z zewnatrz calkiem sporo bieznika) zeby dobrze wygladalo...
Dzisiaj sciagnalem zimowke zeby zalozyc opaske i widze ze zimowka tez jest mocno scieta kupilem ja uzywana ale nie scieta
Poradzicie mi co jeszcze sprawdzic? bo wydam znowu sporo kasy na letnie opony to nie chce po roku ich zmieniac
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Pan w serwisie wiedzial ze scielo mi opone i ze dlatego do niego pojechalem wiec mysle ze dokladnie pod tym katem wszystko sprawdzal...
a co do prowadzenia... niestety nigdy nie jezdzilem inna 80tka i nie wiem czy inne sie zachowuja jak moja ale troszke dziwnie zachowuje sie gdy skrece do oporu kola i ruszam - czuc wtedy takie zrywy.. no ale tak jak mowilem - nie wiem czy to nie jest normalne...
acha jakby co to amortyzatory tez byly w bardzo dobrym stanie jak robilem przeglad... nie wiem jakie jeszcze informacje Wam moga ulatwic werdykt
a co do prowadzenia... niestety nigdy nie jezdzilem inna 80tka i nie wiem czy inne sie zachowuja jak moja ale troszke dziwnie zachowuje sie gdy skrece do oporu kola i ruszam - czuc wtedy takie zrywy.. no ale tak jak mowilem - nie wiem czy to nie jest normalne...
acha jakby co to amortyzatory tez byly w bardzo dobrym stanie jak robilem przeglad... nie wiem jakie jeszcze informacje Wam moga ulatwic werdykt
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niekoniecznie musi znaleźć luz. Jak by były luzy to napewna na naszych drogach by je usłyszał. Mnie się wydaje że jednak źle była sprawdzona geometria kół. Albo , nie chcę straszyć, auto może być po solidnym dzwonie czego nie życzę nikomu. Podjedź jeszcze raz na sprawdzenie geometrii i jak znów będzie wszystko ok to zrób pomiary całego podwozia.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
tak samo moga byc wybite tuleje metalowo gumowe na ramie pomocniczej, wtedy rama moze miec minimalne "skoki na boki" co z kolei powoduje zmiane zbieznosci.
Przedewszyskim podaj ile te opony sa starte? Calkiem do lysa z jednej strony?
kokolino1, dobrze Ci radzi, pojedz gdzie indziej i porub dokladne pomiary!
Przedewszyskim podaj ile te opony sa starte? Calkiem do lysa z jednej strony?
kokolino1, dobrze Ci radzi, pojedz gdzie indziej i porub dokladne pomiary!