[B4 2.0 ABT] obnizone zawieszenie
[B4 2.0 ABT] obnizone zawieszenie
mam moja B4 obnizona i to sporo. sa plusy i minusy tego ale mam pytanko. czy da rade wymienic np same sprezyny co by troszke podniesc autko??czy trzeba wymienic cale zawieszenie??chodzi mi o to czy amorki i sprezyny musza miec odpowiednie wlasciwosci??sprezyny mam chyba firmy VDAT ori niemieckie, tak przynajmniej wydukalem po niemiecku, amorki nie wiem bo brak jakiejkolwiek dokumentacji:(jak ktos sie zna albo zna kogos z okolic Gdanska co sie zna to bede wdzieczny:)pozdr wszystkich klubowiczow:)
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
tyle to tez wiem, chodzi mi o to czy ktos zna kogos kto by mi cos doradzil. bo narazie nie potrzebuje czegokolwiek zmieniac bo amorki i sprezyny dzialaja bez zarzutu tylko jak moc amorkow sie skonczy to wolalbym miec troszke wiecej miejsca pod podwoziem do ziemi:)u mnie i sprezyny i amorki sa inne(chyba).Nie wiem bo po niem to malo rozumiem a ja kupilem juz takiego i na poczatku sie cieszylem dopoki raz nie przychaczylem o kraweznik, na szczescie nic sie nie stalo:)
[ Dodano: 2008-02-29, 13:49 ]
a po trudno sie dowiedziec co ma sie zalozone jezeli nie ma na to papierow nie???auto ladnie sie zachowuje a po drugie jak zakladali to w Niemczech to watpie zeby cos spartolili:)pozdr
[ Dodano: 2008-02-29, 13:49 ]
a po trudno sie dowiedziec co ma sie zalozone jezeli nie ma na to papierow nie???auto ladnie sie zachowuje a po drugie jak zakladali to w Niemczech to watpie zeby cos spartolili:)pozdr
ja mam założone sprężynki firmy jamex -60 przód i tył a amorki nie mam pojęcia jakiej są firmy ale od B4 kolor niebieski (gazowe) i autko się prowadzi super tylko jest sztywne(ale to są uroki obniżanaia) a co do podniesienia to myśle że wystarczy wymienić same amorki żeby miały troche dłuższy skok i będzie oki
willi, witam.mam b3 2.0 chce zmienic amory auto mam fabrycznie obnizone (zolte sprezyny) i nie wiem czy mozna zmienic na amory zwykle czy musza byc sportowe bo opinie sa rozne w tym temacie.nie znam nazw ani sprezyn ani amorkow.obecnie jest troche za niskie i twarde na nasze dziury.dzieki pozdrawiam.axel
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
twardkim trza byc nie mientkim ja tam mam glebe kola 15" i oponki 195/50 twardo jak na deskorolce ale nie narzekam (w najnizszym punkcie mniej niz wysokosc paczki L&M) kilka razy mialem obcierke i raz polamalem zderzak ale widok obnizonego autka jest <ok>Doc pisze:
Współczucia dla wszystkich jeżdzących na sportowym zawiasie po Polsce.
a co do obnizania to moim zdaniem nawet rzy - 40 powinno sie dac sportowy amor albo chociaz taki ktory bedzie sztywnijeszy :mrgreen:
-
- Forum Audi 80