Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 SB] Kierownica powietrza wylotowego IC

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 27 lut 2008, 14:10

Kurcze piszę juz tego posta drugi raz bo nie wiedzieć czumu wczoraj nie dodał mi się do forum :-/

Wlot powietrza do ICka mam oczywiście orginalny, ale nie jestem z niego zadowolony. Jest mały i wąski a w dodatku nie jest centralnie na wprost ICka, który jest umiejscowiony na lewo od samego wlotu, co powoduje iż powietrze musi pokonać lekki zakręt chcąc dodtrzeć do niego.

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 27 lut 2008, 15:07

własnie jest poprostu do d....zrobiony wlot na IC i co bedziesz cos kombinował cos z wlotem????

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 27 lut 2008, 21:36

karol121 pisze:własnie jest poprostu do d....zrobiony wlot na IC i co bedziesz cos kombinował cos z wlotem????
Myślałem już nad tym, ale chyba nic się nie da z tym zrobić. Zawsze oczywiście można wyciąć dziurę w zderzaku tak żeby powietrze szło prosto na ICka, no ale nie o to chyba chodzi.

Jedynym rozwiązaniem w takim wypadku byłoby chyba faktycznie umieszczenie ICka centralnie. Ale niestety z obecnym jest to nie możliwe. Trzeba by kupić inny (o innych wymiarach), dodatkowo mógłby być nieco większy, ale o tej samej pojemności jak pisali koledzy. Martwiłoby mnie jednak to iż przewody do i od ICka uległy by znacznemu wydłużeniu a co za tym idzie pojemność całego układu znacznie by wzrosła a co za tym idzie i turbodzióra a tego nie chce :cry:

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 27 lut 2008, 22:01

ja tez myslalem umiescic jakies IC przed chodnica np od mastera renault tylko to mija sie z celem bez chipa

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 05 mar 2008, 23:54

Jak na razie moja kierownica spisuje się super. Mimo nieciekawej pogody siatka prawie nie łapie syfu, a jeśli łapie to jest on przedmuchiwany przez pęd przelatującego powietrza tak że siatka jest zupełni czysta, mimo iż od ostatniego mycia zrobiłem już prawie 500 km.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl