[80 b4] woda w kabinie
-
- Forum Audi 80
po kolei sprawdz:
1. Szczelnosc wokol linki otwierającej maskę
2. Szczelnosc wokol bezpieczników
3. Brudy przu odpływach na podszybiu pod parapetem.
4. Odpływy szyberdachu - drożność
5. uszczelke przedniej szyby
6. uszczelki drzwi
7. podlogę od spodu[/quote]
dziś dotarłem do jeszcze jednej możliwości wcieku wody do kabiny od strony kierowcy:
8. Uszczelka gumowa pod śrubą mocującą uchwyt silnika wycieraczki do karoserii
laliśmy wodę na szybę woda spływała pod wykładziną i ociepleniem na wysokości pedału hamulca, takie tam małe kropelki, ale jak pada i autko stoi pod chmurką kropelek będzie sporo, wszystko możliwe już było uszczelnione, pozostało chyba tylko to jedno - mam nadzieję
1. Szczelnosc wokol linki otwierającej maskę
2. Szczelnosc wokol bezpieczników
3. Brudy przu odpływach na podszybiu pod parapetem.
4. Odpływy szyberdachu - drożność
5. uszczelke przedniej szyby
6. uszczelki drzwi
7. podlogę od spodu[/quote]
dziś dotarłem do jeszcze jednej możliwości wcieku wody do kabiny od strony kierowcy:
8. Uszczelka gumowa pod śrubą mocującą uchwyt silnika wycieraczki do karoserii
laliśmy wodę na szybę woda spływała pod wykładziną i ociepleniem na wysokości pedału hamulca, takie tam małe kropelki, ale jak pada i autko stoi pod chmurką kropelek będzie sporo, wszystko możliwe już było uszczelnione, pozostało chyba tylko to jedno - mam nadzieję
[B4 1Z Avant]
Witam,
Chciałbym przyłączyć się do tematu.
Również mam problem z wodą w środku, natomiast leje się z góry od strony kierowcy i kapie prosto na siedzenie z miejsca w którym łączy się przedni słupek z podsufitka. Mam szyberdach. Jak czytałem w poprzednich przyczyna mógł być zatkany odpływ z szybra. Ale to już przetestowałem i lałem wodę z butelki prosto w rynienki przy otwartym szyberku a następnie przy zamknietym z woda lała się z węża. Wszystkie otwory odływowe drożne. Przez tydzień byl spokój.
Po wczorajszych opadach znowu pojawiła się woda na siedzeniu.
Czy ktoś miał taka przypadłość i jak to rozwiąząć?
Chciałbym przyłączyć się do tematu.
Również mam problem z wodą w środku, natomiast leje się z góry od strony kierowcy i kapie prosto na siedzenie z miejsca w którym łączy się przedni słupek z podsufitka. Mam szyberdach. Jak czytałem w poprzednich przyczyna mógł być zatkany odpływ z szybra. Ale to już przetestowałem i lałem wodę z butelki prosto w rynienki przy otwartym szyberku a następnie przy zamknietym z woda lała się z węża. Wszystkie otwory odływowe drożne. Przez tydzień byl spokój.
Po wczorajszych opadach znowu pojawiła się woda na siedzeniu.
Czy ktoś miał taka przypadłość i jak to rozwiąząć?
podejrzewam, ze woda wxodzi przez nieszczelna uszczelke tylnej krawedzi szyberdachu i nie popada do sciekow, a na podsufitke i wyxodzi akurat tam, gdzie Ci kapie. proponuje zakleic tylna krawedz szyber i dachu tasma (scotch), w ten sposob sprawdzisz moje podejrzenia.
nie leje Ci po tej nakladce w dol na nogi?
nie leje Ci po tej nakladce w dol na nogi?
Nie leje się niżej. Dochodzi do łączenia i póxniej bezpośrednio kapie na siedzenie.
Mam juz zdjęcie więc postaram się jakoś szybko załączyć.
[ Dodano: 2008-02-28, 13:14 ]
zdjęcia ponizej (miejsce z którego przecieka) i zdjęcie zamknietego szybra.
[ Dodano: 2008-02-28, 13:20 ]
zdjęcie zamknietego szybra. Według mnie wszystko jest z nim okej.
Mam juz zdjęcie więc postaram się jakoś szybko załączyć.
[ Dodano: 2008-02-28, 13:14 ]
zdjęcia ponizej (miejsce z którego przecieka) i zdjęcie zamknietego szybra.
[ Dodano: 2008-02-28, 13:20 ]
zdjęcie zamknietego szybra. Według mnie wszystko jest z nim okej.
Witam,
opowiem jak ja miałem w Coupe:
Woda z przodu:
- źle ustawione drzwi - woda wpadała przez szczelinę między oknem a uszczelką, sprawdź czy nie świszczy przy dużych prędkościach...
- otwór linki otwierającej maskę
- uszczelnienie puszki bezpieczników
Woda pod tylną kanapą a więc również z tyłu pod nogami pasażerów:
- sparciałe uszczelki tylnych lamp - woda waliła do bagażnika, odpływ zasyfiony, niałem 2 cm pod kanapą i jakieś10cm w bagażniku - po zasilikonowaniu lamp problem znikł.
pozdrawiam
Edi
opowiem jak ja miałem w Coupe:
Woda z przodu:
- źle ustawione drzwi - woda wpadała przez szczelinę między oknem a uszczelką, sprawdź czy nie świszczy przy dużych prędkościach...
- otwór linki otwierającej maskę
- uszczelnienie puszki bezpieczników
Woda pod tylną kanapą a więc również z tyłu pod nogami pasażerów:
- sparciałe uszczelki tylnych lamp - woda waliła do bagażnika, odpływ zasyfiony, niałem 2 cm pod kanapą i jakieś10cm w bagażniku - po zasilikonowaniu lamp problem znikł.
pozdrawiam
Edi
Już tak robiłem. Nawet przez jakiś czas jeździłem ze zdjętą osłoną słupka i to nic nie pomogło. Przy otwartym szybrze i zdjętą osłoną lałem wodę z butki do odpływy i woda bez problemu spływała i wylatywała otworem przy drzwiach. Na pewno problem jest po lewej stronie, ponieważ jak samochód stoi przechylony na prawo to nic się nie dzieje.
Chyba będę musiał oddac audika do mechaniora
Chyba będę musiał oddac audika do mechaniora