[80 B4 1,9 TDI Z1] czy mozna włożyć nowszy silnik?
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1,9 TDI Z1] czy mozna włożyć nowszy silnik?
Witam! Założyłem to konto dla kumpla bo na razie nie ma neta, a ma problem gdyż zatarł silnik??!!
No i jest pytanie jakie można włożyć do B4 nowsze wersje silnika TDI, ewentualnie jakie przeróbki będą konieczne. Chce kupić silnik z pełnym osprzętem i cena nie ma znaczenia.
N.p. znalazłem silnik z osprzętem 1,9 TDI, 2004 r, 130 KM z A4. Czy on będzie pasował??
Pilnie potrzebuje odpowiedzi bo auto stoi a ma jeździć!!!
No i jest pytanie jakie można włożyć do B4 nowsze wersje silnika TDI, ewentualnie jakie przeróbki będą konieczne. Chce kupić silnik z pełnym osprzętem i cena nie ma znaczenia.
N.p. znalazłem silnik z osprzętem 1,9 TDI, 2004 r, 130 KM z A4. Czy on będzie pasował??
Pilnie potrzebuje odpowiedzi bo auto stoi a ma jeździć!!!
no może trozkę przesadziłem ale nie mocno.Adamm pisze:minon1, przesadziles troche
mysle ze w 10 - 15 by sie zmiescil
poza silnikiem to szkynia, mozcowania, osprzet, komputer, wiazka , licznik, pedaly i kupa dupereli i roboty.
bez wiekszych przerobek wrzucisz AFNa , kwestia kupienia z osprzetem i zmiana kompa
jak by podciągnął do tych 200koni to zmiana hamulców, zawiasu, większe koła...... i sami wiecie jak szybko topnieje budżet przy takich "drobnych" pierdułkach
-
- Forum Audi 80
Dzięki wszystkim za odpowiedzi ale na szczęście silnik nie zatarty!!
Ale poszła podobno pompa oleju i vacuum pompa.
Tylko jakoś mechanik nie potrafi powiedzieć jak to się mogło stać i co było przyczyną.
A wygladało to tak że po odpaleniu i wyjechaniu za brame auto zostało na wolnych obrotach i po chwili poszedł czarny dym spod maski i zaśmierdziało spaloną gumą.
Ale poszła podobno pompa oleju i vacuum pompa.
Tylko jakoś mechanik nie potrafi powiedzieć jak to się mogło stać i co było przyczyną.
A wygladało to tak że po odpaleniu i wyjechaniu za brame auto zostało na wolnych obrotach i po chwili poszedł czarny dym spod maski i zaśmierdziało spaloną gumą.