Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Darek_32
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Darek_32 » 12 lut 2008, 22:00

Ciekawe czemu tak sie dzieje, ze jednym wychodzi to podswietlenie super a innym troche gorzej. :-/

Awatar użytkownika
JacekSol
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: JacekSol » 24 lut 2008, 17:13

Witam, sorki ale podłączę się pod temat.
Moim zdaniem godne polecenia jest podświetlenie na ledach. Powód: jednolite światło bez żadnych przebarwień i cieni, dłuższa żywotność (żarówki po jakimś czasie ciemnieją), nic się nie przegrzewa, no i przy odrobinie inwencji twórczej można światło diody ultrajasnej rozproszyć równie dobrze jak żarówki. Jedyna wada: oryginalna regulacja podświetlenia nie działa tak dobrze jak przy żarówkach.
Zamieszczam fotkę (trochę starą). Dawniej oświetlenie liczników miało kolor pomarańczowy, teraz jest wyraźnie czerwone.
Pozdrawiam.

laki87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: laki87 » 24 lut 2008, 21:18

ja juz mam ringi ze dwa miechy ale jakos mam cykora zeby sie wziasc za rozebranie tych zegarów....a co ciekawe teraz przepaliła mi sie zarówka od prawego kierunkowskazu. Ta co pyka nam w srodku na zielono. Pierwszy raz sie spotykam z taka usterka.

[ Dodano: 2008-03-02, 18:17 ]
Panowie ptrzebuje waszej pomocy...załozyłem juz swoje ringi na zegary ....ale efekt dopełniłyby nowe zarówki podswietlajace zagar...i teraz moje takie pytanie co proponujecie.

Znalazłem na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/item318922161_zarowka ... garow.html

Zamontował ktos juz cos takeigo ? jezeli tak to prosze o opinie i ewentualnie podrzucenie na forum fotki. A no i najwazniejsza sprawa to czy ta zarówka bedzie pasowała.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 mar 2008, 20:06

Witam dzisiaj wziąłem sie za rezanko ringów i podświetlania. Kupiłem 10 żarówek kolorowych z alledrogo.pl ( na zapas). Wyjałem stare żarówki i próbowałem upchnąć nowe żarówki w starych oprawkach i ni chusteczki nie mogłem tego tam upchać i straciłem nerwy :mrgreen: Poszedł do garażu i wziąłem parę liczników od AUDI 80 i zacząłem wyciagać żarówki aż w końcu znalazłem idealne oprawki do nowych żarówek. Były one sporo większe gabarytowo od starych. I bajka wsadziłem żarówki. Dalej wziąłem się za ringi. Myślałem że szlak mnie trafi. Zakładałem u siebie w A4 i 5 minut roboty. W 80tce siedziałem nad tym chyba z godzinę ;-) Złożyłem wszystko do kupy i naprawdę efekt jest mega. Jestem bardzo zadowolony. Warto zmienić żarówki na kolorowe dużo to daje naprawdę. Nie ma efektu jak z diadami czyli świecenie punktowe wszystko równo i ładnie oświetlone. Dzięki za podsunięcie pomysłu DOC.

AA i chciałem zaczerpnąć porady u Doca ale nawet mi nie odpisywał na GG :mrgreen:

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 03 mar 2008, 20:11

AUDI_A6 pisze:Witam dzisiaj wziąłem sie za rezanko ringów i podświetlania. Kupiłem 10 żarówek kolorowych z alledrogo.pl ( na zapas). Wyjałem stare żarówki i próbowałem upchnąć nowe żarówki w starych oprawkach i ni chusteczki nie mogłem tego tam upchać i straciłem nerwy :mrgreen: Poszedł do garażu i wziąłem parę liczników od AUDI 80 i zacząłem wyciagać żarówki aż w końcu znalazłem idealne oprawki do nowych żarówek. Były one sporo większe gabarytowo od starych. I bajka wsadziłem żarówki. Dalej wziąłem się za ringi. Myślałem że szlak mnie trafi. Zakładałem u siebie w A4 i 5 minut roboty. W 80tce siedziałem nad tym chyba z godzinę ;-) Złożyłem wszystko do kupy i naprawdę efekt jest mega. Jestem bardzo zadowolony. Warto zmienić żarówki na kolorowe dużo to daje naprawdę. Nie ma efektu jak z diadami czyli świecenie punktowe wszystko równo i ładnie oświetlone. Dzięki za podsunięcie pomysłu DOC.

AA i chciałem zaczerpnąć porady u Doca ale nawet mi nie odpisywał na GG :mrgreen:

Dzie foto ? :roll:

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 mar 2008, 20:20

Będzie jutro foto bo dziś nie mam cyfrówki, a telefonem słaba jakość i nie odzwierciedla to całego efektu.

Jest identycznie jak u jest DOCa. Znaczy było ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 mar 2008, 21:14

AUDI_A6 pisze:AA i chciałem zaczerpnąć porady u Doca ale nawet mi nie odpisywał na GG
W pracy byłem, a tak nie mam kontaktów z GG. Pisało kilka osób, ale nie miałem jak i kiedy odpisać ;-) No i nie wiedziałem kto to ;-)

AUDI_A6, a gdzie Ty je zmieniałeś ? W swojej A6 ? Spaliły Ci się czy jak ?

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 mar 2008, 21:18

Doc pisze:W pracy byłem, a tak nie mam kontaktów z GG. Pisało kilka osób, ale nie miałem jak i kiedy odpisać ;-) No i nie wiedziałem kto to ;-)
Nie ma problemu jak widac dałem jakoś radę.
Doc pisze:a gdzie Ty je zmieniałeś ? W swojej A6 ? Spaliły Ci się czy jak ?
Nie nie, robiłem to w B4. ;-)

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 05 mar 2008, 11:47

To jak tak wszyscy przerabiają to i ja postanowiłem zajrzeć do tego podświetlenia. wyciągłem licznik i powyciągałem te oprawki z żarowkami i się okazało, że są założone owszem żarowki 1,2watt ale 15v :shock: więc kupiłem po 80gr/szt 12v-1,2watt zwykłe białe założyłem i różnice widać od razu :-D okazało się też, że brakuje jednej oprawki z żarówką więc kolejne 2,5zl i jest git :mrgreen:

Awatar użytkownika
el_scorpion
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: el_scorpion » 07 mar 2008, 10:07

Ja kiedyś chciałem zmienić podświetlenie na niebiesko :-P ale niestety tarcze zegarów nie puszczają tego koloru prawie wcale - musiało być ciemno jak w d**** żeby było coś widać :-P Teraz mam czerwone ledy i jest według mnie całkiem fajnie

Awatar użytkownika
Ra_bu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ra_bu » 12 mar 2008, 18:59

panowie dajcie mi jakis namiar na te zarówki na allegro i pytanie czym sie rózni licznik vdo od innych??

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 12 mar 2008, 20:23

z tego co wiem to sie czymś rużni ale nie łapie zabardzo o co chodzi najlepiej wal do kolegi COBRA on ci powie

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 12 mar 2008, 20:37

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 29 mar 2008, 21:34

Doc założył drugie ringi ;-)
http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=660

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 30 mar 2008, 09:40

No teraz przynajmniej nie jest tak smutno na desce i wyglada o wiele bardzoej przyjemnie niz bez ringów. Jak zwykle dobra robota <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl