[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Witam, sorki ale podłączę się pod temat.
Moim zdaniem godne polecenia jest podświetlenie na ledach. Powód: jednolite światło bez żadnych przebarwień i cieni, dłuższa żywotność (żarówki po jakimś czasie ciemnieją), nic się nie przegrzewa, no i przy odrobinie inwencji twórczej można światło diody ultrajasnej rozproszyć równie dobrze jak żarówki. Jedyna wada: oryginalna regulacja podświetlenia nie działa tak dobrze jak przy żarówkach.
Zamieszczam fotkę (trochę starą). Dawniej oświetlenie liczników miało kolor pomarańczowy, teraz jest wyraźnie czerwone.
Pozdrawiam.
Moim zdaniem godne polecenia jest podświetlenie na ledach. Powód: jednolite światło bez żadnych przebarwień i cieni, dłuższa żywotność (żarówki po jakimś czasie ciemnieją), nic się nie przegrzewa, no i przy odrobinie inwencji twórczej można światło diody ultrajasnej rozproszyć równie dobrze jak żarówki. Jedyna wada: oryginalna regulacja podświetlenia nie działa tak dobrze jak przy żarówkach.
Zamieszczam fotkę (trochę starą). Dawniej oświetlenie liczników miało kolor pomarańczowy, teraz jest wyraźnie czerwone.
Pozdrawiam.
ja juz mam ringi ze dwa miechy ale jakos mam cykora zeby sie wziasc za rozebranie tych zegarów....a co ciekawe teraz przepaliła mi sie zarówka od prawego kierunkowskazu. Ta co pyka nam w srodku na zielono. Pierwszy raz sie spotykam z taka usterka.
[ Dodano: 2008-03-02, 18:17 ]
Panowie ptrzebuje waszej pomocy...załozyłem juz swoje ringi na zegary ....ale efekt dopełniłyby nowe zarówki podswietlajace zagar...i teraz moje takie pytanie co proponujecie.
Znalazłem na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/item318922161_zarowka ... garow.html
Zamontował ktos juz cos takeigo ? jezeli tak to prosze o opinie i ewentualnie podrzucenie na forum fotki. A no i najwazniejsza sprawa to czy ta zarówka bedzie pasowała.
[ Dodano: 2008-03-02, 18:17 ]
Panowie ptrzebuje waszej pomocy...załozyłem juz swoje ringi na zegary ....ale efekt dopełniłyby nowe zarówki podswietlajace zagar...i teraz moje takie pytanie co proponujecie.
Znalazłem na allegro cos takiego:
http://allegro.pl/item318922161_zarowka ... garow.html
Zamontował ktos juz cos takeigo ? jezeli tak to prosze o opinie i ewentualnie podrzucenie na forum fotki. A no i najwazniejsza sprawa to czy ta zarówka bedzie pasowała.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Witam dzisiaj wziąłem sie za rezanko ringów i podświetlania. Kupiłem 10 żarówek kolorowych z alledrogo.pl ( na zapas). Wyjałem stare żarówki i próbowałem upchnąć nowe żarówki w starych oprawkach i ni chusteczki nie mogłem tego tam upchać i straciłem nerwy :mrgreen: Poszedł do garażu i wziąłem parę liczników od AUDI 80 i zacząłem wyciagać żarówki aż w końcu znalazłem idealne oprawki do nowych żarówek. Były one sporo większe gabarytowo od starych. I bajka wsadziłem żarówki. Dalej wziąłem się za ringi. Myślałem że szlak mnie trafi. Zakładałem u siebie w A4 i 5 minut roboty. W 80tce siedziałem nad tym chyba z godzinę Złożyłem wszystko do kupy i naprawdę efekt jest mega. Jestem bardzo zadowolony. Warto zmienić żarówki na kolorowe dużo to daje naprawdę. Nie ma efektu jak z diadami czyli świecenie punktowe wszystko równo i ładnie oświetlone. Dzięki za podsunięcie pomysłu DOC.
AA i chciałem zaczerpnąć porady u Doca ale nawet mi nie odpisywał na GG :mrgreen:
AA i chciałem zaczerpnąć porady u Doca ale nawet mi nie odpisywał na GG :mrgreen:
AUDI_A6 pisze:Witam dzisiaj wziąłem sie za rezanko ringów i podświetlania. Kupiłem 10 żarówek kolorowych z alledrogo.pl ( na zapas). Wyjałem stare żarówki i próbowałem upchnąć nowe żarówki w starych oprawkach i ni chusteczki nie mogłem tego tam upchać i straciłem nerwy :mrgreen: Poszedł do garażu i wziąłem parę liczników od AUDI 80 i zacząłem wyciagać żarówki aż w końcu znalazłem idealne oprawki do nowych żarówek. Były one sporo większe gabarytowo od starych. I bajka wsadziłem żarówki. Dalej wziąłem się za ringi. Myślałem że szlak mnie trafi. Zakładałem u siebie w A4 i 5 minut roboty. W 80tce siedziałem nad tym chyba z godzinę Złożyłem wszystko do kupy i naprawdę efekt jest mega. Jestem bardzo zadowolony. Warto zmienić żarówki na kolorowe dużo to daje naprawdę. Nie ma efektu jak z diadami czyli świecenie punktowe wszystko równo i ładnie oświetlone. Dzięki za podsunięcie pomysłu DOC.
Dzie foto ? :roll:
To jak tak wszyscy przerabiają to i ja postanowiłem zajrzeć do tego podświetlenia. wyciągłem licznik i powyciągałem te oprawki z żarowkami i się okazało, że są założone owszem żarowki 1,2watt ale 15v :shock: więc kupiłem po 80gr/szt 12v-1,2watt zwykłe białe założyłem i różnice widać od razu okazało się też, że brakuje jednej oprawki z żarówką więc kolejne 2,5zl i jest git :mrgreen:
- el_scorpion
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Rabu masz linka na żarówki http://www.allegro.pl/item322365432_kol ... inne_.html
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Doc założył drugie ringi
http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=660
http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=660