[b3/b4]klamizerka....
[b3/b4]klamizerka....
Jeżdzę swoim Audi tydzień.Mechanicznie wszystko ok.Niestety elektryka trochę szwankuje.Podstawowe mechanizmy działają ale jest kilka denerwujących detali.Co prawda ten temat był już poruszany ale wydaje mi sie że coś takiego trzeba pokazac ,,ku przestrodze
A więc do rzeczy:Nie działa mi oświetlenie konsoli środkowej(przełączniki reg.swiateł,ogrz.szyby działają tylko nie są podświetlone)nie mam 1,2 i 3 biegu nawiewu(czwarty działa)deska rozdzielcz ok,pająk też(tyle że jest tylko jeden bieg wycieraczek.
Po przestudiowaniu postów na forum postanowiłem w końcu sprawdzic bezpieczniki(pogoda nie sprzyja )
I oto co zobaczyłem:
[/img]
To po prostu żenujące. :shock: :!: Kto tu grzebał,chyba zadzwonię to poprzedniego właściciela i mu nawrzucam...
Wszyskie bezpieczniki są sprawne.Jutro mam zamiar wyciągnąc tablicę zegarów i sprawdzic ścieżki.I tu moje pytanie:Jesli okaże sie ,że jest walnięta ścieżka to co robic dalej,naprawic i wywalic te zakichane przekażniki?Nie jestem elektrykiem samochod.moja wiedza jest tylko elementarna.Oddac auto do elektryka?Ile mnie będzie kosztowało doprowadzenie wszystkiego do normalności :!:
Macie jakieś pomysły panowie
A więc do rzeczy:Nie działa mi oświetlenie konsoli środkowej(przełączniki reg.swiateł,ogrz.szyby działają tylko nie są podświetlone)nie mam 1,2 i 3 biegu nawiewu(czwarty działa)deska rozdzielcz ok,pająk też(tyle że jest tylko jeden bieg wycieraczek.
Po przestudiowaniu postów na forum postanowiłem w końcu sprawdzic bezpieczniki(pogoda nie sprzyja )
I oto co zobaczyłem:
[/img]
To po prostu żenujące. :shock: :!: Kto tu grzebał,chyba zadzwonię to poprzedniego właściciela i mu nawrzucam...
Wszyskie bezpieczniki są sprawne.Jutro mam zamiar wyciągnąc tablicę zegarów i sprawdzic ścieżki.I tu moje pytanie:Jesli okaże sie ,że jest walnięta ścieżka to co robic dalej,naprawic i wywalic te zakichane przekażniki?Nie jestem elektrykiem samochod.moja wiedza jest tylko elementarna.Oddac auto do elektryka?Ile mnie będzie kosztowało doprowadzenie wszystkiego do normalności :!:
Macie jakieś pomysły panowie
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ładnie ktoś tu namieszał wywal to i tak jak piszesz sprawdz co działa powkładaj odpowiednie bezpieczniki takie jak mają być i po kolei będziesz dochodził i naprawiał co nie będzie działać na forum jest dużo z elektryki co do ogrzewania tylnej szyby to spalona żarówka jeśli piszesz że działa wychodzi na to że poprzedniemu właścicielowi nie działało parę rzeczy i zmostkował tam gdzie znalazł napięcie powodzenia
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt:
sama instalacja/podswietlenie konsoli, zegarow itd nie jest skomplikowane, wystarczy podstawowa znajomosc elektryki, ale dostep do tych wszystkich kabli jest mocno utrudniony i trzeba troche tego rozebraczeby dotrzec do wszystkiego. zapomnij o robieniu tego pod chmurka.
co do biegow nawiewu i wycieraczek to mozliwe ze wyrobily sie styki w samych przelacznikach. rozebrac i przeczyscic(ostroznie :!: )
co do biegow nawiewu i wycieraczek to mozliwe ze wyrobily sie styki w samych przelacznikach. rozebrac i przeczyscic(ostroznie :!: )
No i po ptakach... niepotrzebnie sam ruszałem,teraz auto nie zapala.Co ciekawe nic nie ruszałem zajrzałem tylko pod tablicę zegarów i przejrzałem bezpieczniki.Nawet nie wycigałem tego ustrojstwa :!: Nie działa pompa paliwa,nie słychac charakterystycznego bzyczenia po przekreceniu kluczyka.Bezpiecznik dobry.
[ Dodano: 2008-03-08, 20:30 ]
Jeszcze jedno.Kto mi powie co to za bezpiecznik pod tym czerwonym kapturkiem z napisem,,MOTOR'' i jaką powinien miec wartośc?
[ Dodano: 2008-03-09, 10:59 ]
Już znalazłem odpowiedz sam :-> To bezp.urządzenia sterujacego wtryskiem.
Ps. we wtorek jadę do elektryka.Dam znac o postępach...
[ Dodano: 2008-03-08, 20:30 ]
Jeszcze jedno.Kto mi powie co to za bezpiecznik pod tym czerwonym kapturkiem z napisem,,MOTOR'' i jaką powinien miec wartośc?
[ Dodano: 2008-03-09, 10:59 ]
Już znalazłem odpowiedz sam :-> To bezp.urządzenia sterujacego wtryskiem.
Ps. we wtorek jadę do elektryka.Dam znac o postępach...