Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 DZ] Opinie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 22 lut 2007, 21:40

Załóż dobrą instalacje z kompensacja i będziesz "latał jak sie patrzy".

xGrizzlix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xGrizzlix » 22 lut 2007, 21:48

U siebie w 2.2 tez mam mechaniczny wtrysk i instalacje LPG i nie ma mowy o jakimś strzale. Jak znajdziesz zaklad co sie zna na tym,to dobrze Ci zaloza i nie bedziesz mial z tym problemow. Tak jak powyzej pisali - idealny stan ukladu zaplonowego to podstawa . Osobiscie jezdze 30% PB / 70% LPG ,zeby nie zapiekł się układ wtryskowy. Ostatecznie montuj BLOS ... wtedy będzie pracował idealnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mariusz87 B3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mariusz87 B3 » 08 lip 2008, 00:15

tez mam ten silnik i chcialbym do niego LPG zalozyc ale sie waham roznie o tym mowia jedni narzekaja inni nie :-( sam juz nie wiem.
wydaje mi sie ze to zalezy do firmy ktora zakłada instalacje ale jak znależć taka która zalozy dobrze i nie bedzie problemów?? naprawde nie wiem juz sam czy warto. samochod ze złą instalacja gazowa to porazka jest nie na moje nerwy ;-)

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 08 lip 2008, 08:39

Napisze całą prawdę: ponieważ mam silniczek 3A i LPG

Znajomy, dobry gazownik założył mi instalacje I generacji abym nie miał problemów z sondą. Instalacja jest z kompensacją (różni się dodatkowym wężem do zaworu biegu jałowego). Przy okazji montażu, do wymiany poszła :kopułka,palec, świece,kable, WN, kompletna regulacja zapłonu. NA gazie jeździłem i jeżdżę dalej na benzynie też, nigdy wystrzału nie miałem. Choć dość dużo problemu sprawia nieszczęsny przepływomierz (choć ja miałem go już uszkodzonego na benzynie).

A i jedyne co ci gaz tak naprawdę może uszkodzić to dolot i tą nieszczęsną przepływkę. Dlatego trzeba dbać o stan instalacji WN. Gaz to nic dobrego ale da się z nim żyć, mam podobne przebiegi i wiem jakie są koszta :-?

Więc zakłądaj tylko u dobrego gazownika. I zastanów się między II a drugą generacja,
mi odradzano drugą :-D

Awatar użytkownika
Marcin26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin26 » 08 lip 2008, 09:27

3 lata jezdzilem DZ z LPG zadnego wystrzalu chodzil normalnie spalanie nawet przy ostrej jezdzie ciezko bylo przekroczyc 10L.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl