[80 B4 2.0]Klimatyzacja
O to właśnie mi chodziło. Czyli intensywność zimna reguluje się pokrętłem ?
A jak szybko po wciśnięciu AC powinno zimne powietrze lecieć z kratek ?
Jest tak :
Wciskam AC , zapala się lampka , coś zmienia głos w silniku jakby się załączyło pod maską , czy obciążyło bardziej ale czy słyszę jakieś wentylatory ... ?
Hmmm
P.S. oczywiście w poprzednim poscie chodziło mi o przycisk AC a nie REC
Boszzee kiedy mi się to przestanie wszystko mieszać
A jak szybko po wciśnięciu AC powinno zimne powietrze lecieć z kratek ?
Jest tak :
Wciskam AC , zapala się lampka , coś zmienia głos w silniku jakby się załączyło pod maską , czy obciążyło bardziej ale czy słyszę jakieś wentylatory ... ?
Hmmm
P.S. oczywiście w poprzednim poscie chodziło mi o przycisk AC a nie REC
Boszzee kiedy mi się to przestanie wszystko mieszać
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 14:51 przez 4pietro4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tym którzy kupili auto z niedziałającą klima proponuję wpierw dowiedzieć się na jakim czynniku chłodzącym jeździło kiedyś ich auto. Przerobienie agregatu z R12 na R134 kosztuje ok 350zł, należy sprawdzić czy chłodnica nie jest rozszczelniona, jeśli tak to jest kara...spawanie jest tanie bo kosztuje ok 100zł i dostajecie gwarancje na rozruch. Nowa niestety kosztuje, ceny dochodzą do 700-900zł (w przypadku NG), nawet spotkałem się że klient chciał 1200 :shock: Jeśli już to wszystko będzie OK to pozostaje kwestia czy przewody utrzymają ciśnienie i nie będziemy musieli wydawać 150zł na częste dobijanie czynnika. Jeśli ma ktoś wszystko pod R12 to nie będzie pocieszające to, że nieliczne warsztaty chcą przerabiać na R134 nie dając gwarancji na zadowolenie.
Ja u siebie mam naklejkę na kompresorze klimy. Poza tym na masce od strony silnika u mnie w lewym dolnym rogu (podniesiona maska) jest też naklejka wraz z danymi ile ma być min.czynnika chłodzącego , oleju itpnoorbi pisze:maxer a gdzie sprawdzę jaka jest, R12 czy R134? rozumiem że szukać tylko R134?
[80 B4 1,9TDI 1Z Avant]
Witam
Dołączę się do tematu...
Ile czynnika i ile oleju powinno się nabijać do mojej niuni(jak w temacie)?
Bo niestety nie posiadam żadnej naklejki z takimi danymi...
Dołączę się do tematu...
Ile czynnika i ile oleju powinno się nabijać do mojej niuni(jak w temacie)?
Bo niestety nie posiadam żadnej naklejki z takimi danymi...