[b3] wymiana płynu do wspomagania ukł kierowniczego
[b3] wymiana płynu do wspomagania ukł kierowniczego
Witam!
Chciałem się zapytać kiedy należy wymieniać płyn do wspomagania układu kierowniczego? Jest to zielony płyn mineralny, który z tego co wiem ma datę ważności. Czy należy go wymieniać, kiedy kończy się jego ważność, czy dopiero jak z koloru zielonego zrobi się ciemny? Ile potrzeba tego płynu na jedną wymianę do Audi 80 B3 rocznik 1990?
Dziękuję za odpowiedzi i pomoc!
Chciałem się zapytać kiedy należy wymieniać płyn do wspomagania układu kierowniczego? Jest to zielony płyn mineralny, który z tego co wiem ma datę ważności. Czy należy go wymieniać, kiedy kończy się jego ważność, czy dopiero jak z koloru zielonego zrobi się ciemny? Ile potrzeba tego płynu na jedną wymianę do Audi 80 B3 rocznik 1990?
Dziękuję za odpowiedzi i pomoc!
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
płyn spuszczasz odkręcając przewód hydrauliczny przy pompie wspomagania, jest to najniższy punkt układu , pokręć przy tym jeszcze kierownicą kilka razy żeby wypchnąć z przekładni resztki oleju, zbiorniczek najlepiej wykręcić na zewnątrz i umyć w środku. składasz wszystko skręcasz nalewasz uruchamiasz silnik i kręcisz kierownicą aż przestanie jęczeć...gasisz silnik czekasz 2 min sprawdzasz poziom w zbiorniczku, dolewasz bądź nie.. i fajrant <ok>
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub