[80 B4] Jak zdemontować kratkę z włącznikami na konsoli?
[80 B4] Jak zdemontować kratkę z włącznikami na konsoli?
Koledzy, czy ktoś wie, jak zdemontować tą kratkę z włącznikami od awaryjnych, ogrzewania szyby itd.? Mam tą wersję z półką, z czterema włącznikami i chciałem to wymienić, ale okazało się, że odkręcenie śrubki z tyłu półki nie wystarczy... :roll: A w szukajce nic nie znalazłem
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
po odkręceniu półeczki musisz ją wyciągnąć, a kolejne przyciski wypychasz palcami od tyłu wkładając rękę w otwór powstały po wyjęciu półeczki ... one są na zatrzaski wszystkie, dopiero potem wyjdzie ta cała ramka
jak powiedziałem zbyt abstrakcyjnie to zobacz sobie do serwisówki Dietera Korpa są tam zdjęcia i wyjaśniony ten demontaż
jak powiedziałem zbyt abstrakcyjnie to zobacz sobie do serwisówki Dietera Korpa są tam zdjęcia i wyjaśniony ten demontaż
-
- Forum Audi 80
Kolego popatrz na zdjęcie (zgodnie z instrukcją z działu download by Oofol):
1. Na początek trzeba odkręcić śrubkę w kieszonce i wymontować radio razem z kieszenią montażową (ja np radia nie demontowałem).
2. Ściągamy z przełączników przednie „paneliki” podważając je od dołu do góry paznokciem lub delikatnie śrubokrętem.
3. Śrubokrętem podważamy ramki przełączników i pomagamy sobie rękom od środka konsoli wypychając je palcami. Najlepiej zacząć od skrajnie lewego wtedy poluzuje się cała ramka.
4. teraz wyciągamy już tylko przełączniki z wtyczek trzymając jedną ręką za wtyczkę a drugą ciągnąc mocno do siebie za przełącznik i zdejmujemy ramkę z kieszonką.
1. Na początek trzeba odkręcić śrubkę w kieszonce i wymontować radio razem z kieszenią montażową (ja np radia nie demontowałem).
2. Ściągamy z przełączników przednie „paneliki” podważając je od dołu do góry paznokciem lub delikatnie śrubokrętem.
3. Śrubokrętem podważamy ramki przełączników i pomagamy sobie rękom od środka konsoli wypychając je palcami. Najlepiej zacząć od skrajnie lewego wtedy poluzuje się cała ramka.
4. teraz wyciągamy już tylko przełączniki z wtyczek trzymając jedną ręką za wtyczkę a drugą ciągnąc mocno do siebie za przełącznik i zdejmujemy ramkę z kieszonką.
A jak on ja wyciągnie jak ona jest razem połączona z kratkami na przyciski chyba że ja wyłamie Musisz każdy przycisk osobno wyciągać (podważać od góry i od dołu przycisku blaszki zatrzaskowe inaczej nie wyjmiesz <ok> Zaraz może mi sie uda zapodać zdjęcie jak te blaszki wyglądają to będzie ci łatwiej je podważyćSkuciok pisze:po odkręceniu półeczki musisz ją wyciągnąć,
To jest właśnie ta blaszka jest ona od góry i od dołu musisz je dociskać do przycisku i wyciągać przycisk
Dzięki DYZIO, już dałem radę, i po instrukcjach Filodendron zdemontowałem. O tych blaszkach wiedziałem, ale nie widziałem jak to wszystko po kolei zrobić żeby było dobrze <ok> .
[ Dodano: 2008-03-21, 11:14 ]
A mógłby ktoś podrzucić fotkę, jak wygląda zaślepka (od tyłu) w tą kratkę? DYZIO może Ty mógłbyś mi zrobić tę uprzejmość :mrgreen:
[ Dodano: 2008-03-21, 11:14 ]
A mógłby ktoś podrzucić fotkę, jak wygląda zaślepka (od tyłu) w tą kratkę? DYZIO może Ty mógłbyś mi zrobić tę uprzejmość :mrgreen: