witam
praktycznie wiosnę mamy przez całą zimę ale dopiero teraz przydało by sie zmienić oponki. zastanawiam sie na oponami do swojego samochodziku. mam kilku rywali ale nie mogę sie zdecydować. w grę wchodzą opony asymetryczne, które jednak pozwolą zapewnić mi duży komfort przy pokonywaniu nieco bardziej agresywnie ostrych łuków niż zwykły zjadacz chleba (oczywiście z zachowaniem rozsądku i uwzględnieniem swojego doświadczenia ). opony, które biorę pod uwagę to:
Continental ContiPremiumContact 2 205/55R16 91 W -----stara i podobno komfortowa opona może trochę przestarzała technologicznie ale nie powinna zawieść
YOKOHAMA AVS DB V550 205/55R16 94W------ no po prostu yokohama
Nokian Z G2 205/55R16 94 W XL, ZR------hmm z NRVi byłem zadowolony bardzo, na wodzie idealne na suchym troche ślisko ale dawały rade może dlatego, że przesiadłem sie z toyo t1s :evil: produkt nowy troche sie boje eksperymentować
co wybrać? nie jestem narwańcem na drodze ale czasami lubię jak pas zaciska sie na klacie :mrgreen: . opinie użytkowników tych modeli opon a nie producentów bo to już inna bajka. za wszelkie opinie naprawdę będę wdzięczny napewno mi ułatwią wybór
pozdrowionka
[all B4] oponki letnie na 16"
-
- Forum Audi 80
Witam
Continental ContiPremiumContact 2 nie jest przestarzala i zdecydowanie moge ja polecic. Siedzialem w oponach kilka ladnych sezonow,sam na takich jezdzilem i wiem co mowie. Jezeli chcesz cos do naprawde agresywnego pokonywania zakretow to polecam sport contact i nie zaleznie czy to bedzie 1,2 czy3 wszystkie sa ok.
Continental ContiPremiumContact 2 nie jest przestarzala i zdecydowanie moge ja polecic. Siedzialem w oponach kilka ladnych sezonow,sam na takich jezdzilem i wiem co mowie. Jezeli chcesz cos do naprawde agresywnego pokonywania zakretow to polecam sport contact i nie zaleznie czy to bedzie 1,2 czy3 wszystkie sa ok.
Ja bym kupił YOKOHAMY , opony mają bardzo dobre recenzje i super wygląd.
YOKOHAMA A.drive AA01 185/65R15
Cena 184,68
www.netcar.pl
YOKOHAMA A.drive AA01 185/65R15
Cena 184,68
www.netcar.pl
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
znalazłem na niemieckim ADAC pierwszy test letnich gum na rozmiar 195/65R15, czyli doś pododby do tych które chcesz kupić
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
generalnie można tam sie dowiedzieć że "polecane" są oponki:
- Pirelli P6
- Bridgestone Turanza ER300
- Vredestein Sportrac 3
- Dunlop SP Sport Fastresponse
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8762
generalnie można tam sie dowiedzieć że "polecane" są oponki:
- Pirelli P6
- Bridgestone Turanza ER300
- Vredestein Sportrac 3
- Dunlop SP Sport Fastresponse
Na te Yokohamy zwróciłem uwagę zanim jeszcze odwiedziłem forum :mrgreen: Przewertowałem całą stronę netcar.pl i moją uwagę przykuły także te: http://www.netcar.pl/x_C_Sz2.html?NZ=T& ... Szukaj.y=7 (te pierwsze - FULDA CARAT PROGRESSO)