[80 B3 1,6D] wymiana silnika z 1,6D na 1,9 TD AAZ POMOCY!!!
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Ja mam takie pytanko moje 1,6D zdechło a remontu nie będę robił bo to nie ma sensu i myślałem że 1,6D od golfa mk2 pasuje tylko trzeba łapy zmienić jednak na szrocie gdy pojechałem go kupić powiedziano mi że nie ma otworu pod jedną śrubę i nie da się przykręcić łapy od audi i że nie ma gdzie tego otworu zrobić bo nie ma odlewu jeśli ktoś jest dobrze w temacie to proszę o pomoc i może odrazu symbole silników jakie by mi podeszły jeśli ktoś ma do sprzedania jakiś dobry silnik diesla do 80 to jestem zainteresowany
Ok. Ale dopiero pewnie we wtorek, chyba,że nie trudno jest znaleźć to oznaczenie. Gdzie jest oznaczenie silnika?
Popatrz np tu:
1 2 3
i w tych aukcjach sprzedający piszą, że silnika pasuja do VW i AUDI. Ja mam taki jak jest na pierwszym zdjęciu.
Popatrz np tu:
1 2 3
i w tych aukcjach sprzedający piszą, że silnika pasuja do VW i AUDI. Ja mam taki jak jest na pierwszym zdjęciu.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2008, 22:15 przez spiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wujaszek w swojej audi ma przekładkę silnika 1,6TD od Golfa właśnie. Skoro to pasowało to i zwykły 1,6D też powinien, bo różnią się one tylko osprzętem, sposób mocowania i ogólnie cały duł jest chyba taki sam.spiczi pisze:Nie jestem na 100% pewny ale z tego co mi wiadomo to 1,6d z golfa II powinien pasować , trzeba tylko łapy i miske olejową zmienić.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
właśnie z tymi otworami facet mi powiedział że nie tyle że ich nie ma ale też nie ma gdzie ich wywiercić ale spoko skoro mówicie że da rade to jeszcze jutro dla pewności podskoczę do kumpla bo właśnie wyjął silnik w swoim mk2 to można przylukac i wtedy ja napisze co jest grane ale dzięki za pomoc
[ Dodano: 2008-03-23, 19:45 ]
a i z passata B2 da rade bo też jest wzdłuż a w golfie jest w poprzek
[ Dodano: 2008-03-23, 19:50 ]
a i symbol silnika jest nabity na bloku patrząc od przodu auta to po prawej stronie na takim odlewie jest symbol i numer jutro jak będę miał chwile to wrzucę zdjęcie
[ Dodano: 2008-03-23, 19:45 ]
a i z passata B2 da rade bo też jest wzdłuż a w golfie jest w poprzek
[ Dodano: 2008-03-23, 19:50 ]
a i symbol silnika jest nabity na bloku patrząc od przodu auta to po prawej stronie na takim odlewie jest symbol i numer jutro jak będę miał chwile to wrzucę zdjęcie
Heh Cytuję sam siebietak na marginesie posiadam silnik SB i się zastanawiam nad sprzedażą.
PS. Jego zdjęcia http://rapidshare.com/files/98484987/fo ... a.rar.html
niestety
no i niestety silnik od golfa nie pasuje do audi nie ma mocowań na dwie śruby. Jak bede miał czas to wrzucę foty gdzie nie ma mocowań. A i generalnie silnik od golfa pasuje tylko że nie każdy w audi seryjnie jest silnik o oznaczeniu JK i on był wsadzany do wielu modeli między innymi do golfów natomiast w golfie jest JP i JR (JR turbo) i te silniki do audi nie pasują