[cabrio 2.8 AAH] Swap na 2.2T - opinie - teoria
[cabrio 2.8 AAH] Swap na 2.2T - opinie - teoria
Chciałbym wsadzić do swojej audi cabrio 2,8 silnik 2,2 turbo jakie moga być koszty takiej wymianki i czy wogóle da sie to wszystko jakoś z synchronizować zeby było ok
A może widzice jakieś inne wyjście z sytuacji (ajkiś inny silnik,turbine na 2,8)czy macie jeszcze jaieśinne rozwiązania zwiekszenia mocy o ok 25 kM
pozdrawaim!!!
A może widzice jakieś inne wyjście z sytuacji (ajkiś inny silnik,turbine na 2,8)czy macie jeszcze jaieśinne rozwiązania zwiekszenia mocy o ok 25 kM
pozdrawaim!!!
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 09:05 przez spalak18, łącznie zmieniany 2 razy.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
nie zrobisz tego, ze względu na koszty. Nawet gdybyś chcial przełożyć silnik na ten z turbo, czyli 3B albo ABY tudzież AAN to i tak koszty zamkną się w granicach 5-7 tysięcy. Turbo do 2.8 to kwota ok 10-12 tysięcy. Najtaniej to wyjdzie założenie podtlenku azotu. 3000 zł. i +50KM na 10 sekund, na ściganko spod świateł wystarczy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Solskier pisze:wg mnie najopłacalniej kupić cała S2 np z angli i przełozyc tylko kiere
spalak18 pisze:wydaje mi sie ze w cabrio nie było silników s2!!!
pilocik69 pisze:A co ma piernik do wiatraka.... :->
Jeżeli nie ma Cabrio S2, to se nie przywiezie i kiery nie przełoży nieee...czytać chłopaki ze zrozumieniem :mrgreen:FranoF1 pisze:i co z tego :lol: <lol>
moim zdaniem jak bys mial cabrio z silnikiem 5 cylindrowym bylo by latwiej bo wszystkie uturbione silniki sa na tej bazie wiec mocowania by pasowaly bez wiekszych problemow tylko po co ci wiecej mocy na osce??? ja robie swapa na 2,2t ale mam quattro i nie bede mial problemow z przeniesieniem napedu
a co do audi s2 z angli to niema i nie bylo cabrio zawsze albo coupe albo limitowane serie w sedanie a chodzilo o to zebys sobie taka s2 sciagnol i zrobil przekladke kierownicy i sie cieszyl nowym autem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a co do audi s2 z angli to niema i nie bylo cabrio zawsze albo coupe albo limitowane serie w sedanie a chodzilo o to zebys sobie taka s2 sciagnol i zrobil przekladke kierownicy i sie cieszyl nowym autem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
spalak18 pisze:dzieki wielkie za pomoc
a chip do 2,8 podciągnie troche moc,czy wogóle warto wsadzać chipa?
a może moje audi nie ma poprostu mocy fabrycznej i dlatego nie ciągnie za rewelacyjnie
jak to sprawdzić najprostrzym sposobem?
hamownia
kolega pojechal ale 2,6 i sie okazalo ze 15 km poszlo w pole