[B4] jedna wielka rysa dookoła auta,jak ją zniknąć?
[B4] jedna wielka rysa dookoła auta,jak ją zniknąć?
kupiłem niedawno czerwone b4 z rysą jak w temacie,poprzedniego właściciela ktoś nie lubiał i przejechał mu auto dookoła chyba gwoździem tak to wygląda.pytanie brzmi jak to zniwelować oczywiście domowymi metodami,lakiernik odpada,bo do malowania jest 10 elementów czyli koszt wysoki.Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2008, 13:30 przez norbi28, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli rysa jest płytka możesz próbować pastą lekko ścierną wypolerować auto i może jakaś kredka. Ale jeśli jest dość głęboka to tylko lakiernik może poradzić.
Popraw nazwę tematu!
viewtopic.php?t=263
Popraw nazwę tematu!
viewtopic.php?t=263
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Po pierwsze kolego zapoznaj sie z regulaminem i popraw temat tak aby był zgodny z regualminem bo inaczej mody wywala Ci temat do kosza. Jesli masz lakier nie metalizowany to sprawa jest doś łatwa mozna "zalać" ryse i spolerowac pasta 3G nie bedzie sladu, natomiast jesli masz metalik to robota podobna z tym ze po wszystkim trzeba zmyc cały element z claru i prysnac na nowo. U lakiernika mozna zrobić przecież sama tą ryse bez malowania całych elementów wiem ze u mnie lakiernicy za takie rysy na emelencie biora około 50zł (na metaliku).
no właśnie mam tez ten sam problem bo za kadencji mojego brata jako włąsciciela auta to porysowali go na 5 elementach no i tez nie moge sie zebrać zeby to pomalować bo mam aerograf i wypełnic te rysy chcialem zobaczyć czy sie da, bo juz wypełniałem igłą przenosząć ale poodpadało( pewnie dla tego ze niewyczyściłem). jesli zna ktos jakies sposoby to śmiało pisać przyda sie ludzkosci:)
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
albo wyróżniający sie, nie wiem, spekuluję, szukam jakiegoś pomysłu, wygląd auta jest już zepsuty więc można spróbować...
na pewno nie chciałbym lakierować całego auta bo to po prostu szkoda roboty i kasy wg mnie.
gość chciał tanim sposobem w domu to zrobić więc taki jest mój pomysł, zabezpieczyć czymkolwiek i nakleić pasek przez całe auto
na pewno nie chciałbym lakierować całego auta bo to po prostu szkoda roboty i kasy wg mnie.
gość chciał tanim sposobem w domu to zrobić więc taki jest mój pomysł, zabezpieczyć czymkolwiek i nakleić pasek przez całe auto
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
wydaję mi się norbi że bez malowania całego autka się nie obędzie nawet jak ci idealnie dobiorą lakier żeby pomalować same rysy to będzie różnica między starym lakierem a nowym można spróbować zamalować rysy a potem zrobić polerkę całego autka może nie będzie widać różnicy drzwi można by pomalować do listew ale i tak cię skasują za cały element powodzenia