Doc pisze:Jak zauważyliście zapewne w ostatnich dniach mieliśmy problem z dostępnością do forum i strony głównej. Przyczyną była awaria serwera w firmie hostingowej w której wykupujemy konto www i ftp zupełnie niezależna od nas.
Po restarcie serwera, pojawił się problem z bazą danych ( uszkodzone tabele ). Musiałem naprawić osobiście, ponieważ administracja owej firmy hostingowej delikatnie mówiąc olewa klientów.
Natychmiast po zauważonych przeze mnie problemach, a było to w poniedziałek 24ego, wysłałem maila z informacją do Supportu. Następnego dnia wysłałem kolejnego i tak ok. pięciu. Wszystkie pozostały bez odpowiedzi, co świadczy ewidentnie o zupełnym ignorowaniu klientów. Próbowałem dzwonić ( nikt nie odbierał ), pisałem na GG ( nikogo nie było )
Starzy klubowicze wiedzą, iż dwukrotnie już przenosiliśmy Polski Klub Audi 80. Okazało się po prawie pół roku odkąd jesteśmy w owej firmie, że był to zabieg pt. z deszczu pod rynnę. To bardzo smutne, ale prawdziwe. Wcześniej Nazwa.pl i jej restrykcje odnośnie bazy danych, jeszcze wcześniej PRH i wieczna niestabilność serwera. Okazuje się, że tylko kupno dedykowanej maszyny, czyli serwera pozwoli nam sprawnie funkcjonować.
Serwer dedykowany to koszt ok. 300 – 400 zł miesięcznie, ale planuję zakupić go wespół z kolegą. Wówczas koszt spada do ok. 150 – 200 zł miesięcznie. Własny serwer zapewnia nam w zasadzie wszystko co dusza zapragnie. Od stron www własnych, dużych serwerów ftp na pliki, klubowe radio internetowe, skrzynki email, szybkość działania stron i co tylko dusza zapragnie.
Wobec powyższego zwracam się do Was z prośbą o finansowe wspieranie klubu. Tu muszę niestety dodać, że nielicznych kilka, dosłownie kilka osób systematycznie wspiera budżet klubowy. Ja osobiście nie jestem w stanie sam go utrzymać. Klub daje Wam nie tylko miłą społeczność, spotkania, ale jak wiecie największą kopalnię wiedzy na temat Audi 80 i najszybszą pomoc w gardłowych sprawach. Nie dopuszczę do tego, aby dostęp wymagał abonamentu, ale raz jeszcze wszystkich proszę o wspieranie nas finansowo, zwłaszcza, że termin wygaśnięcia naszego konta www i domeny mija i co dalej ?
Proszę Was o wpłaty systematyczne, co nie znaczy, że duże, obciążające Wasz budżet, ale systematyczne. Wierzę, że każdego z nas, posiadacza 4 kółek stać na comiesięczną drobną wpłatę. Duże kluby samochodowe, wszystkie liczące się posiadają własne serwery AKP, klub Passata ( póki co niewiele innych może z nami konkurować), wierzę, że i nas na to stać. Myślę, że wkrótce uda nam się bez półśrodków zacząć funkcjonować w sieci i nie tylko.
Specjalnie do tego celu założyłem subkonto bankowe, oto jego namiary.
Bank Inteligo
50102055581111172108500061
Andrzej Czarnecki
Ul. Norwida 11
05-120 Legionowo
Tytułem Audi 80 i nick z forum,
Wybaczcie ten dłuższy wywód, ale uważam, że sprawa jest bardzo istotna.