[80 B4 1.9tdi 1Z] Słabo działa silnik.
[80 B4 1.9tdi 1Z] Słabo działa silnik.
witam, otóż mam taki problem, wsiadam odpalam, jade, niby wszystko oki, ale przekraczam 100km/h i zero reakcji i jeszcze raz wciskam i idzie dalej, to to tylko sie dzieje przy większych prędkościach, niby moc ma, nie odczuwam aby jakisł, ale pojechałem na komputer i pokazał że brak ciśnienia w dolotowego w turbinie lub coś takiego, już nie pamiętam dokładnie, wynikło z tego że turbina nie ładuje, jakby zwykły dizel był, chociaż ja tego jakoś nie zauważyłem, a jechałem dwa dni temu innym b4tdi i on zdawał mi sie słaby, nie wiem co o tym myśleć, ale widziałem na kompie tą usterke i co ja mam zrobić?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, 17:23 przez radek2109, łącznie zmieniany 1 raz.
oki, jak zrobie to zdam relacje
[ Dodano: 2007-03-02, 22:53 ]
a więc tak, mechanik sprawdzał szczelność i mówi, że wszystko ok z wężami, ale jak przystawi ręke do turbiny to czuć jakiś powiew, że turbina ma łopatki wyrobione, jakoś nie chce mi sie wierzyć w to, moim zdaniem auto jest dynamiczne, ale powyżej 100km/h coś nie tak, już prędkośc potrafi zatrzymać sie na 110km i dopiero gdy odpuszcze gaz i wcisne ponownie to znowu dalej idzie, niektórzy mówią że ciągną do 170 a nawet do 190km to mój naprawde musi być zamulony, bo przy 140 na Vbiegu ma 3000obr, to moim zdaniem obroty już spore jak na dizla, bo potem to on już nie chce mi iść wcale, także nie wiem co jest, raczej to nie są łopatki turbiny bo do stówki to naprawde sie zbiera elegancko
[ Dodano: 2007-03-02, 22:53 ]
a więc tak, mechanik sprawdzał szczelność i mówi, że wszystko ok z wężami, ale jak przystawi ręke do turbiny to czuć jakiś powiew, że turbina ma łopatki wyrobione, jakoś nie chce mi sie wierzyć w to, moim zdaniem auto jest dynamiczne, ale powyżej 100km/h coś nie tak, już prędkośc potrafi zatrzymać sie na 110km i dopiero gdy odpuszcze gaz i wcisne ponownie to znowu dalej idzie, niektórzy mówią że ciągną do 170 a nawet do 190km to mój naprawde musi być zamulony, bo przy 140 na Vbiegu ma 3000obr, to moim zdaniem obroty już spore jak na dizla, bo potem to on już nie chce mi iść wcale, także nie wiem co jest, raczej to nie są łopatki turbiny bo do stówki to naprawde sie zbiera elegancko