[80 B4 ABK] przekładka prędkościomierza - problem
[80 B4 ABK] przekładka prędkościomierza - problem
Kupiłem dzisiaj zegary z anglika VDO (3 wtyczki) ale chciałem wszystko mieć w km/h więc przełożyłem prędkościomierz ze starego licznika, wraz z tym białym plastikiem i wskaźnikiem poziomu paliwa (też VDO ale chyba od b3, ma wejścia tylko na 2 wtyczki), wszystko ładnie pasowało, ale jazda próbna i zonk, wskazówka od prędkości faluje np. jak jade ok 80km/h to skacze od 60 do 100, naliczanie km nieby działa ale źle nalicza (zaniża), reszta działa ok. Dodam że oba zegary w swojej oryginalnej konfiguracji działają ok. Coś spartoliłem? czy nieda sie tego przerobić? a może potrzebna większa rzeźba?
ale ten prędkościomierz działa normalnie w swojej płycie (od B3), tak samo ten w milach jak przełoże do do tego z b3 to też działa normalnie, tylko jak przełoze ten w km/h na miejsce tego co były mile to wariuje...
za bardzo nie mam co tam sprawdzać bo moduł prędkościomierza łączy się z resztą tylko przez te kilka szpilek
to chyba nie jest MiniCheck, na górze w "okienku" mam kontrolke oleju, wody i hamulcy a nie cyfrowy wyświetlacz
a chyba źle zrozumiełeś, jak kupiłem autko to miałem zegary od b4 ale były troche popsute i rok temu wymieniłem na te od b3, a teraz spowrotem chciałem założyć od b4, bo na tamtych nie działa kontrolka cisnienia oleju i brzeczyk
za bardzo nie mam co tam sprawdzać bo moduł prędkościomierza łączy się z resztą tylko przez te kilka szpilek
to chyba nie jest MiniCheck, na górze w "okienku" mam kontrolke oleju, wody i hamulcy a nie cyfrowy wyświetlacz
a chyba źle zrozumiełeś, jak kupiłem autko to miałem zegary od b4 ale były troche popsute i rok temu wymieniłem na te od b3, a teraz spowrotem chciałem założyć od b4, bo na tamtych nie działa kontrolka cisnienia oleju i brzeczyk
Powiem że nie wiem czy jest jakaś różnica między tym a tym napisz do kolegi cobra on powinien wiedzieć.
Ale piszesz że masz dwie kostki. Spróbuj przełożyć w miejsce wyświetlacza kontrolek z B3 ten MC z B4 nie wiem czy to ma coś wspólnego ale nie zaszkodzi a napewno wtedy będziesz miał więcej wskazań.
Tu masz wyjaśnioną ta sprawę:
viewtopic.php?t=11360&highlight=wy%B6wietlacz+kontrolek
Ale piszesz że masz dwie kostki. Spróbuj przełożyć w miejsce wyświetlacza kontrolek z B3 ten MC z B4 nie wiem czy to ma coś wspólnego ale nie zaszkodzi a napewno wtedy będziesz miał więcej wskazań.
Tu masz wyjaśnioną ta sprawę:
viewtopic.php?t=11360&highlight=wy%B6wietlacz+kontrolek
sam prędkościomierz pasuje do B3 i B4... jesli jest coś nie tak to poszukałbym przyczyny w słabym połączeniu styków tzn tam gdzie szpili prędkościomierza wchodzą w 4 piny w płycie głownej...
nie ma bata żeby nie działało... nawet w milach
przyjrzyj się dokładnie płycie głownej to zobaczysz że jest identyko jak ta 2... chyba że uszkodzona...
nie ma bata żeby nie działało... nawet w milach
przyjrzyj się dokładnie płycie głownej to zobaczysz że jest identyko jak ta 2... chyba że uszkodzona...
dzięki za rady, jeszcze powalcze, płyty rzeczywiście są takie same bo wszytko pasuje, może uszkodziłem ten predkościomierz podczas demontarzu przełoże go spowrotem na swoje miejsce i sprawdze czy działa
[ Dodano: 2008-04-02, 18:07 ]
Arczizioom zrobiłem tak jak napisałeś, czyli przełożyłem MC i działa wcześnie też tak kombinowałem ale dopiero dzisiaj zobaczyłem że to nie kondensator jest tylko osłona na na styki :oops:
[ Dodano: 2008-04-02, 18:07 ]
Arczizioom zrobiłem tak jak napisałeś, czyli przełożyłem MC i działa wcześnie też tak kombinowałem ale dopiero dzisiaj zobaczyłem że to nie kondensator jest tylko osłona na na styki :oops: