[1Z 1.9 TDI B4] jaki olej ELF czy Vavoline??? komentarze
[1Z 1.9 TDI B4] jaki olej ELF czy Vavoline??? komentarze
witam koledzy. Mam prośbę bo moge mieć dostęp tanio do olejów marki ELF i Vavoline 10W 40 półsyntetyki do disli tylko jaki wybrać. Wiem że Castrol jest dobry ale bardzo trudno o orginał i jest dużo podróbek. a te marki moge mieć orginalne 100%. Słyszałem że elf jest taki że wycisza silnik i praca jest bardziej kulturalna a o Vavo też słyszałem wiele superlatyw. no ale nie moge mieć obu albo beczke tego albo tego. wiec pomóżcie. który olej i dlaczego z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam daniel1340
bylo sporo na temat olei silnikowych poczytaj moze cos sie dowiesz :mrgreen: j :mrgreen: jezeli chodzi o wiciszenie silnika to nie chce misie w to wierzyc, a te oleje róznia sie firma i cena o tym kazdy wie <ok> jak maja ta samalepkosc i jakosc to ja do dzis nie wiem czym dokladnie sie róznia a za ile kolega moze kupic taki olej :?: jesli mozna wiedziec :?:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
również zalewam valvoline max life 10w40 diesel w 5litrowych kanistrach...sprzedajacych w necie sporo ale kupuje tutaj http://www.allegro.pl/item332041539_val ... sel_5l.htm ldo silnika wchodzi niecałe 4 litry ...reszta starcza akurat na dolewki ...zanim kupiłem pierwszy raz zastanawiałem nad castrolem magnatec ,pieniądze podobne a nawet mniejsze(szczególnie u sprzedajacych w necie) co wzbudziło moje podejrzenia wolałem dopłacić i kupić valvoline ...ponoć go niepodrabiają czego niemożna powiedzieć o castrolu...też zastanawiam się jak cobra czym różni się ten uniwersalny valvoline od tego do diesli oprócz ceny