[Coupe B2 1.8 DS LPG] Przestal chodzic na PB po wymianie
[Coupe B2 1.8 DS LPG] Przestal chodzic na PB po wymianie
Witam,
od wczoraj mam nastepujacy problem- auto nie chce jezdzic na benzynie, gdzie do momentu az nie wymienilem bebechow w parowniku to jezdzil zarowno na gazie jak i na Pb. Centralka przelacza bo slychac charakterystyczne cykanie, benzyna w baku jest... Czy moglo sie cos zapowietrzyc, siadla pompka (tak nagle)? Co wspolnego moze miec wymiana bebechow w parowniku z brakiem mozliwosci uruchomienia na Pb?
Dodam, ze auto zawsze odpalane bylo na benzynie a nastepnie przrzucalem na gaz.
Silnik 1.8 DS gaznik+LPG
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
od wczoraj mam nastepujacy problem- auto nie chce jezdzic na benzynie, gdzie do momentu az nie wymienilem bebechow w parowniku to jezdzil zarowno na gazie jak i na Pb. Centralka przelacza bo slychac charakterystyczne cykanie, benzyna w baku jest... Czy moglo sie cos zapowietrzyc, siadla pompka (tak nagle)? Co wspolnego moze miec wymiana bebechow w parowniku z brakiem mozliwosci uruchomienia na Pb?
Dodam, ze auto zawsze odpalane bylo na benzynie a nastepnie przrzucalem na gaz.
Silnik 1.8 DS gaznik+LPG
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2008, 07:47 przez Loczek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Loczek, proszę popraw nazwę tematu zgodnie z zasadami tu zawartymi: viewtopic.php?t=9608 bo wątek poleci do kosza.
Wyglada to tak jakby wogole benzyna nie byla podawana i jeszcze jedno zauwazylem ze na centalce sterujacej albo sie spalila dioda jak jest w pozycji na gaz albo cos moze z nia sie pokickalo....
TAK NA GAZIE CHODZI BEZ NAJMNEIJSZYCH PROBLEMOW.
Po pewnej internetowej lekturze doczytalem sie podobnego problemu....]
Zastanawia mnie centralka sterujaca (dioda nie swieci sie), wiec moze jakis bezpiecznik poszedl albo cos co nie zalacza benzyny, moze jakies styki zasniedzialy... jutro poprobuje, ale jakies pomysly mile widziane.
P.S. chyba wiem... wydaje mis ie ze zle zlozylem elementy do elektrozaworu i nie zalacza mi pompki paliwowej i stad tez pokickaly sie kontrolki na centalce.
TAK NA GAZIE CHODZI BEZ NAJMNEIJSZYCH PROBLEMOW.
Po pewnej internetowej lekturze doczytalem sie podobnego problemu....]
Zastanawia mnie centralka sterujaca (dioda nie swieci sie), wiec moze jakis bezpiecznik poszedl albo cos co nie zalacza benzyny, moze jakies styki zasniedzialy... jutro poprobuje, ale jakies pomysly mile widziane.
P.S. chyba wiem... wydaje mis ie ze zle zlozylem elementy do elektrozaworu i nie zalacza mi pompki paliwowej i stad tez pokickaly sie kontrolki na centalce.
Udalo sie juppi.... odlaczyl sie (przerwal) jeden przewod->z ktorego biora sie dwa odejscia i podlacza sie go do przekaznika od centarliki, a drugi chyba do zaworu od benzyny (cos takiego), ladnie polutowalem , podlaczylem i juz dziala na Pb i LPG... dziekuje za wziecie udzailu w temacie i za Wasza pomoc.
Watek uznaje za zamnkniety .
THX.
Watek uznaje za zamnkniety .
THX.