Wszystko jest fajnie z blosem , tylko że na tych fotkach które widziałem to blos jest pochylony pod kątem ok 50% , a nie powinien , co najwyzej 15% , o ile dobrze sobie przypominam tak jest w instrukcji

))
Tak naprawdę nie do końca wiem jakie to ma znaczenie , a założyłem wiele blosów. Co do regulacji to nigdy nie robiłem tego na analizatorze:)) z resztą kręcenie tymi śrubami to jeden wielki pic. I tak silnik weżmie sobie tyle ile bedzie chciał . Można skręcić ale bedzie widocznie się dławił. Najlepiej odkręcona dolna śruba jakieś trzy obroty:)) , no i przepustnica jakieś trzy do góry

)
Podobno jednak jest coś zdecydowanie prostszego od blosa i wydajnieszego , a mianowicie , zwykła miedziana rurka włożona w dolot i skierowana w kierunku tłoków, obcieta w ten sposób , że na jej końcu jest coś w rodzaju gwizdka i powietrze zasysa gaz. Tzn jej koniec obcięty jest poprzecznie na długosci około 5cm. Znajomy ma to w CC 1.1 i nie czuje różnicy miedzy benzyną a gazem:)) . Muszę kiedyś z tym pokombinować

)