[1.9 TDI 1Z] Centralny zamek: zamyka ale nie otwiera
[1.9 TDI 1Z] Centralny zamek: zamyka ale nie otwiera
Witam
Mam taki problem. Jak zamykam drzwi z kluczyka albo od środka to wszystko jest ok, czasem po zamknięciu tylko pompka jeszcze chwile buczy i przestaje. Przy otwieraniu centralny nie działa, słychac tylko "pyk" w pompce i tyle.
Czasami się tak zdarzało ale zwykle po przejechaniu paru kilometrów wszystko było w porządku, ale teraz chyba całkiem padło. Co to może być?
z góry dzięki
Mam taki problem. Jak zamykam drzwi z kluczyka albo od środka to wszystko jest ok, czasem po zamknięciu tylko pompka jeszcze chwile buczy i przestaje. Przy otwieraniu centralny nie działa, słychac tylko "pyk" w pompce i tyle.
Czasami się tak zdarzało ale zwykle po przejechaniu paru kilometrów wszystko było w porządku, ale teraz chyba całkiem padło. Co to może być?
z góry dzięki
Podejrzewam, że rozszczelnił się któryś z siłowników. Jak zamykasz to zasysa powietrze i się uszczelnia. Przy otwieraniu dmucha i się rozszczenia. Przerabiałem to w Passacie B3. Wsiąć do środka i niech ktoś ci zamyka i otwiera central, a ty słuchaj po kolei wszystkie siłowniki (włącznie z tymi w klapie i klapce od paliwa) Ten który będzie syczał jest do wymiany.