[B3, B4] nie otwiera sie maska
[B3, B4] nie otwiera sie maska
Panowie wczoraj przepalił mi sie bezpiecznik od zegarka na blacie i od oswietlenia wnetrza. Wiec mowie wyjme i wymienie. Wyjałem bezpiecznik okazało sie ze jest włozony 20 A a powinien byc 15 A. Zamknałem maske i poszedłem do domu poszukac bezpiecznika. rano gdy wyruszałem z do szkoły chce otworzyc maske i nic. Ciegno do otwierania maski jest luzne i nie wiem jak otworzyc teraz maske. Próbowałem szarpnac delikatnie zeby odskoczyło, dociskałem nic. Co zrobic pomózcie mi ;(.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2008, 08:16 przez laki87, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja bym spróbował z kanału tak robiłem jak miałem ... trabanta i mi się linka urwała :mrgreen: przy niuni nie musiałem tak próbować i mam nadzieję że nie będe musiał
Pamiętaj że zamki są dwa i nie wiem czy tak jak napisałem z kanału da radę coś zdziałać :?: jak masz osłonę silnika to ciniutko to widze ja u siebie wymontowałem...
Pamiętaj że zamki są dwa i nie wiem czy tak jak napisałem z kanału da radę coś zdziałać :?: jak masz osłonę silnika to ciniutko to widze ja u siebie wymontowałem...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No w betrzy jest łatwiej bo między maską a lampami jest taka gumowa uszczelka i to pewnie Solskier przez nią się tam dostawał śrubokrętem
Było nie modzić przodu
A teraz mi się przypomniało znajomy ojca kupił ostatnio astre pare tysięcy taniej bo właśnie zacieła się maska czy tam linka urwała mniejsza o to i otworzył ją mechanik. Dlaczego taniej :?: bo mechanik otworzył ją "kątówką" poprostu wyciął sobie kawałek maski aby mieć dostęp do zatrzasku
Oczywiście nie popieram takiego toku rozumowania ani stosowania tej techniki aczkolwiek maske otworzył
Było nie modzić przodu
A teraz mi się przypomniało znajomy ojca kupił ostatnio astre pare tysięcy taniej bo właśnie zacieła się maska czy tam linka urwała mniejsza o to i otworzył ją mechanik. Dlaczego taniej :?: bo mechanik otworzył ją "kątówką" poprostu wyciął sobie kawałek maski aby mieć dostęp do zatrzasku
Oczywiście nie popieram takiego toku rozumowania ani stosowania tej techniki aczkolwiek maske otworzył
zdejmij zderzaczek, powinno być łątwiej(gdzie jak by nie patrzył i tak trzeba mnieć długie rece) no i musisz wymacać takie dwa grube druty ktore to własnie trzymaja cycek przy masce, no i cza rozszczeć te druty:D jak to piknie i łatwo sie pisze... powodzenia...,
PS
a kontówek radze nie uzywac:P(aczkolwiek astry inaczej sie nie da traktować jak odwdziecza sie rdzą:P, bez obrazy )
PS
a kontówek radze nie uzywac:P(aczkolwiek astry inaczej sie nie da traktować jak odwdziecza sie rdzą:P, bez obrazy )
Panowie dziś spodkało mnie to nieszczęście że urwała mi sie linka i okazuje sie ze z kanału w 5 minut(ściąganie osłony 4min. otwieranie 1min.)idzie otworzy mache.
sztuczka polega na wyciągnięciu tego drutu z takiego haka jak by zawiasu z obydwuch stron(z prawej od pasażera troche ciężko wymanewrowaś ręka koło alternatora ale da sie.
Na zdjęcu poniżej jest pokazany ten "zawiasik".
sztuczka polega na wyciągnięciu tego drutu z takiego haka jak by zawiasu z obydwuch stron(z prawej od pasażera troche ciężko wymanewrowaś ręka koło alternatora ale da sie.
Na zdjęcu poniżej jest pokazany ten "zawiasik".