[80/90 b3] butla z gazem (jaka? i gdzie?)
-
- Forum Audi 80
legalizacja ok 250zł i jest na 3lata chyba a nowa butla ok 350zł i mamy 10l spokoju a co do ceny to zalezy jaka butla ale mneij wiecej w tych granichach teraz ceny idą w góre
a wracjać do tematu butli tej ze zdjęc to dobre miejsce wybrał kolega tylko mół kominy zrobić zaraz za siedzeniem i obrócic butle zeby wielozawór wychodził na tamta stronę
a wracjać do tematu butli tej ze zdjęc to dobre miejsce wybrał kolega tylko mół kominy zrobić zaraz za siedzeniem i obrócic butle zeby wielozawór wychodził na tamta stronę
-
- Forum Audi 80
Ja mam zamontowane z prawej strony bagażnika ok.35 l,ale zajmuje sporo miejsca.Natomiast kolega w tym samym modelu B3 założył" leżące koło" na podłodze,i na to płytę -sposób najlepszy z możliwych(moje zdanie)-dużo lepsze wykorzystanie bagażnika-mimo,że płytszy to szeroki i pakowny.Ta okrągła butla blisko środka prawie i z bagażnikiem krucho,jak więcej rzeczy chce się przewieźć
Ktoś pisał wcześniej że nie ma butli w miejsce koła zapasowego pionowo... są takie butle. Po pierwsze są droższe, bo drugie jest problem często nie działa zawór bezpieczeństwa i butla napełnia się do max. pojemności.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie butli po prawej stronie. Mamy wtedy dobre rozłożenie mas-po przekątnej z kierowcą. Jak butla jest po lewej stronie, to cała masa, łącznie z kierowcą skupiona jest na jednej stronie auta.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie butli po prawej stronie. Mamy wtedy dobre rozłożenie mas-po przekątnej z kierowcą. Jak butla jest po lewej stronie, to cała masa, łącznie z kierowcą skupiona jest na jednej stronie auta.
- czester-11
- Forum Audi 80
No moim skromnym zdaniem to naprawde takie rozwiązanie, że zbiornik toroidalny na płask i obok niego dojazdówka albo pełny wymiar zapas i druga podłoga i wtedy mamy właśnie niezbyt wysoki ten bagażnik ale miejsca i tak troche jest. A jakby zbiornik paliwa był gdzieś pod spodem jak w B4 to juz wogóle by było zarąbiście
Ja w swojej B3 mam zbiornik toroidalny (45l) po prawej stronie. We wnękach, które powstały pomiędzy ściankami bagażnika a zbiornikiem elegancko da się poupychać wszystkie klamoty, które w aucie warto wozić, a których jednak często się nie wykorzystuje (trójkąt, apteczka, płyny itp). Na zbiorniku mała deseczka i muszę powiedzieć, że jeszcze nie zdarzyło mi się, aby miejsca jakoś drastycznie zabrakło
Nie jestem zwolennikiem montowania zbiornika w B3 w miejscu koła zapasowego. Uwielbiam ten pomysł z kołem przykręcanym do ścianki bagażnika wraz z podnośnikiem i kluczem :mrgreen:
Nie jestem zwolennikiem montowania zbiornika w B3 w miejscu koła zapasowego. Uwielbiam ten pomysł z kołem przykręcanym do ścianki bagażnika wraz z podnośnikiem i kluczem :mrgreen: