[80 B4 1.9 TDI 1Z] Bieg jałowy - nierówno przcujacy silnik
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
potencjometrycznykluki pisze:a w moim przypadku [92, przepływka bosch) to nastawnik jest indukcyjny czy potencjometryczny
wczoraj byłem u jednego pompiarz bo chcjałem dla kolegi jakiś zabrudzoy załatwić, to on muwi że je regeneruje 800 pln. kasuje, ale ja mu nie wierze, nie w to że 800 kasuje bo to akurat na własne oczy widzieałem, tylko że je regeneruje, jak to robi za nic nie chcjał powiedziećkluki pisze:czy da się go zregenerować
no właśnie jest to problem że nikt nie chce bardzo samego nastawnika sprzedać ;/
u mnie tylko falują obroty na biegu jałowym niezależnie czy zimny czy ciepły, podczas jazdy nie wcale nie odczuwam wiec numer z odpięciem wtyczki od prędkości przy skrzyni nie pomoże przy sprawdzeniu.. marzy mi się aby to były wtryski ale 20 tys sprawdzałem je
u mnie tylko falują obroty na biegu jałowym niezależnie czy zimny czy ciepły, podczas jazdy nie wcale nie odczuwam wiec numer z odpięciem wtyczki od prędkości przy skrzyni nie pomoże przy sprawdzeniu.. marzy mi się aby to były wtryski ale 20 tys sprawdzałem je
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
pewnie tak ale ta pompa też ma swój przebieg i nastawnik pewnie ma zafajdanykarol121 pisze:za 800zł to cala pompe z nastawnikiem kupisz :mrgreen:
może w końcu ktoś to rozpracuje i pokarze ten patent, bo w końcu takie czyszczenie dobrze wykonane wystarczy na wiele kkm.
no właśnie jest to problem że nikt nie chce bardzo samego nastawnika sprzedać ;/
a co zrobi z resztą jak najczęściej nastawnik siada
regeneracja nastawników polega na oczyszczeniu go z opiłków metali w miejscu gdzie znajduje sie walek wraz z magnesm obrotowym, opilki powoduja ze walek sie zacina i trzeba czyscic a w nastawniku poten jets ten problem taki ze trzeba sie dostac do tego walka z obrotowym magnesem a zeby to zrobic trzeba najpierw sciagnac palec potencjometra który jest wprasowany w walek który zas w nastawniku indukcyjnym jest przykrecany na sóbe torx i dlatego mozemy sobie go rozebrac :mrgreen: a Adamm mial cos próbowac z nast poten ale nie wiem co mu tam wyszlo :roll: ja jak bym mial jakis uszkodzony tez bym poprubowa <ok>