Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3] Brak spryskiwacza

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 22 sty 2008, 01:01

w mojej b4 niebylo wogole plynu i po wlaniu plynu wogole nie lecial plyn po dobraniu sie do silniczka i rozruszaniu go wszystko wrucilo do normy. (silniczek zasniedzial troche)

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 11 kwie 2008, 19:39

Panowie - dzięki Wam! Wczoraj silniczek sprysku "zmarł", dziś zacząłem od bezpieczników i usterki nie stwierdzono. Nie wiele myśląc odpaliłem kompa, połączyłem się przez modem, skorzystałem z szukajki i oto jest odpowiedź - mimo zapadającego zmroku idę rozkręcać nadkole :mrgreen: a przy najbliższej okazji znowu dorzucę coś od siebie na serwer, bo takie źródło wiedzy jak to forum nie może zaginąć! Przepraszam za OT, ale sami widzicie. Napiszę o efektach prac! Pozdrawiam i dziękuję wszystkim biorącym udział w tej dyskusji.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 11 kwie 2008, 20:34

a dlaczego Qwit ma rozbierać nadkole przecież w B3 można wyjąć zbiorniczek od spryskiwaczy odkręcając zbiornik od wspomagania kierownicy i już mamy dojście do zbiorniczka spryskiwaczy u jego boku jest silniczek spryskiwaczy :-D

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 11 kwie 2008, 21:59

Kolego goldi j51 Qwit napisał swój post 2 lata temu :-P .
Ja mam B3 bez wspomagania i żeby wymontować zbiornik spryskiwacza wystarczy, że odkręcę 2 małe śrubki:) i gotowe:-)
A kolega tomo ma B4 i tam może trzeba ściągać nadkole.

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 11 kwie 2008, 22:10

spiczi pisze:A kolega tomo ma B4 i tam może trzeba ściągać nadkole.
Nie trzeba. Również pomysł z kanałem bez odkręcania koła jest marny - troche za cisno. Właśnie skończyłem - dla ustalenia uwagi: mam B4 1992r ABT Sedan. Odkręciłem koło, po nim chlapacz - tu troszkę trzeba było się poszarpać, ale wyuszedł. Od razu pod chlapaczemn miałem swobodny dostęp do zbiorniczka i pompki. Wystarczy już tylko odłączyć zasilanie, zdjąć wężyk, zlać płyn (tu mała uwaga do osób naprawiających - jak pompka nie "buczy" to nie dolewajcie "na wszelki wypadek" płynu na pewno nic nie da - potem i tak trzeba będzie go zlewać, szkoda czasu) i wyjąć pompke. Próbowałem ją rozebrać, ale tylko ją troche pokaleczyłem i mi sie nie udało. Z braku WD-40 wrzuciłem pompkę na ok. pół godziny do pojemnika z rozpuszczalnikiem, co jakiś czas przemieszałem i takie tam. Po pół godzinie sprawdziłem podłączając bezpośrednio pod aku i zapindala :) Pozostało tylko zmontować. Dla chętnych mam zdjęcie gdzie jest pompka po zdemontowaniu chlapacza. Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za nieocenioną pomoc i życzę miłej nocy!

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 12 kwie 2008, 08:44

Kolego pisząc chlapacz miałeś chyba na mysli właśnie nadkole plastikowe, które nalezy odkręcic w celu dostania sie do zbiorniczka i pompki spryskiwacza.

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 12 kwie 2008, 13:56

WOJTEK26 pisze:Kolego pisząc chlapacz miałeś chyba na mysli właśnie nadkole plastikowe, które nalezy odkręcic w celu dostania sie do zbiorniczka i pompki spryskiwacza.
No zgadza się, właśnie to miałem na myśli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl