[80 B4 2,3 92r NG] problem z automatyczną skrzynią biegów
-
- Forum Audi 80
Witam. Kupiłem niedawno takie autko z automatem i coś sie opsuło gdyż nie mogę jeździć na pozycji D bo albo bieg wyskakuje i wskakuje luz albo skrzynia wogóle nie zmienia biegów ani w górę ani w dół natomiast gdy erzucę 3 bieg to jest wszystko ok ale przecież nie mogę jeździć cały czs na 3 biegu. Co to może być? pomocy.
-
- Forum Audi 80
To wygląda na problem z zewnetrznym sterowaniem wybierania biegu. Podjedź do porządnego warsztatu od automatów, niech popatrzą, jeśli to jest to, to naprawa nie powinna być droga.
Automaty w B3/B4 należą do jednych z bardziej niezawodnych, trzeba dbać tylko o stan oleju w skrzyni i mechaniźmie różnicowym, bo to jej najsłabszy punkt.
Automaty w B3/B4 należą do jednych z bardziej niezawodnych, trzeba dbać tylko o stan oleju w skrzyni i mechaniźmie różnicowym, bo to jej najsłabszy punkt.
Witam!!! Mam rowniez problem z automatyczna skrzynia biegów.Otoz mam Audi 80 B4 2.6 V6 w automacie i od pewnego czasu jak wrzucam na D i jade okolo 60 km/h to odczuwam ze wcale mi nie zmienia biegow a wczesniej to czulem,a teraz wydaje mi sie ze jade caly czas na drugim biegu! A jak sprawdzic olej w skrzyni, gdzie on sie znajduje??Pozdrawiam :-|
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Hołowczyc 20 dodaj jeszcze,że olej w skrzyni ma mieć odpowiednią temperaturę i ma silnik pracować na biegu jałowym a dźwignia wybieraka w pozycji P lub N. Co do wymiany to nie jest takie świetne i tanie rozwiązanie, bo jak dyfer jest dobry(najdrozsza część) to pozostałe nie kosztują już tak wiele. A nietykalny000 poszukaj lub napisz wątek na forum www.automat.pl i tam znajdziesz odpowiedź. Pozdrawiam
Wielki dzieki!!! Pozdrawiam <ok>
[ Dodano: 2008-03-31, 17:06 ]
Witam!! Wracajac do poprzedniej kwesti!! Olej mam wporzadku i dalej mi nie zmienia biegu!!Nie wiem co sie dzieje!!Wczoraj rozpedzilem auto i gwaltownie zachamowalem to potem normalnie mi wrzucal biegi ale jak pojechalem do roboty to znow dzieje sie tak samo jak wczesniej!!Czy moze mi ktos pomoc??
[ Dodano: 2008-03-31, 17:06 ]
Witam!! Wracajac do poprzedniej kwesti!! Olej mam wporzadku i dalej mi nie zmienia biegu!!Nie wiem co sie dzieje!!Wczoraj rozpedzilem auto i gwaltownie zachamowalem to potem normalnie mi wrzucal biegi ale jak pojechalem do roboty to znow dzieje sie tak samo jak wczesniej!!Czy moze mi ktos pomoc??