[2.0 8v 115KM ABK] jaki przekaźnik do krokowego?
[2.0 8v 115KM ABK] jaki przekaźnik do krokowego?
witam
mam problem ze sterowaniem wolnymi obrotami w mojej Niuni
mianowicie nierówno chodzi a podczas jazdy szarpie.
Problem znika gdy po odpaleniu odłącze krokowca. A gdy go odłączę przed odpaleniem to nawet na sekundę nie załapie. silniczek sprawdzałem jest w porządku. więc doszedłem do wniosku że może to być przekaźnik,
tylko niewiem który i gdzie go znaleźć?
Pomocy - przeszykałem forum ale nie znalazłem nie na temat takiego problemu jak mój.
z góry dzięki.
mam problem ze sterowaniem wolnymi obrotami w mojej Niuni
mianowicie nierówno chodzi a podczas jazdy szarpie.
Problem znika gdy po odpaleniu odłącze krokowca. A gdy go odłączę przed odpaleniem to nawet na sekundę nie załapie. silniczek sprawdzałem jest w porządku. więc doszedłem do wniosku że może to być przekaźnik,
tylko niewiem który i gdzie go znaleźć?
Pomocy - przeszykałem forum ale nie znalazłem nie na temat takiego problemu jak mój.
z góry dzięki.
czarekj, wymieniłem już: przepustnicę, regulator ciśnienia paliwa, pompę paliwa, sprawdziłem krokowy i przekaźnik pompy paliwa a jak podłączałem pod komputer to wyskakiwał mi tylko błąd stukowego a i to nie zawsze.
Co jeszcze powinienem sprawdzić?
[ Dodano: 2008-04-12, 22:47 ]
pomyłka: wymieniłem przepływomierz a nie przepustnicę i jeszcze czujnik położenia przepustnicy i czujnik temp. silnika (ten niebieski)
Co jeszcze powinienem sprawdzić?
[ Dodano: 2008-04-12, 22:47 ]
pomyłka: wymieniłem przepływomierz a nie przepustnicę i jeszcze czujnik położenia przepustnicy i czujnik temp. silnika (ten niebieski)
- mariuszekk
- Forum Audi 80
czarekj, pompkę wymieniłem bo była spalona a paluch i kopułka mieniana około 25000 i nie jest wypalona, zapłon jest podobno sterowany elektronicznie a w każdym razie sprawdzali mi w warsztacie
sprawdzę jeszcze ten przekaźnik i dam znać
dzięki
[ Dodano: 2008-04-13, 21:08 ]
mariuszekk, jak znajdę przyczynę u siebie to dam ci znać co było i wtedy będę miał taką minę: :mrgreen:
sprawdzę jeszcze ten przekaźnik i dam znać
dzięki
[ Dodano: 2008-04-13, 21:08 ]
mariuszekk, jak znajdę przyczynę u siebie to dam ci znać co było i wtedy będę miał taką minę: :mrgreen:
- mariuszekk
- Forum Audi 80
mariuszekk, no ja już znalazłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
CarekJ miał rację chodziło o przekaźnik nr 30
znajduje się pod kierownicą i jego numer Vw/audi to: 165 906 381
ja nawet nie wymieniałem tylko poprawiłem lut wewnątrz przekaźnika i teraz hula aż miło posłuchć. sprawdź u siebie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
CarekJ miał rację chodziło o przekaźnik nr 30
znajduje się pod kierownicą i jego numer Vw/audi to: 165 906 381
ja nawet nie wymieniałem tylko poprawiłem lut wewnątrz przekaźnika i teraz hula aż miło posłuchć. sprawdź u siebie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- mariuszekk
- Forum Audi 80