hmm ja tez nie wiem czy za dobry ale u mnie drzwi sie otwieraly co chwila przez 4 dni juz szalu dostawalem odlaczylem alarm bylo nadal to samo odlacyzlem pompke od centrala bylo ok raz sie wk******* podlaczylem i alarm i central i mi drzwi otwieralo srednio co 1 i co 2 minuty ;] zrobilem tak jak pisalem otwarty central odpialem kleme i do dzis tj 4 dzien auto ani razu sie nie otworzylo .Wiec moze i nie walka ze skutkiem ale moze gdzies sie cos zwiesilo czy cos innego i moze pomoze ? u mnie pomoglo dlatego zasugerowalem cos takiegoArczizioom pisze:Nie wiem czy to dobry sposób moim zdaniem jest to walczenie ze skutkiem a nie z przyczyną.Canibal pisze:Otworz wszystkie drzwi tzn centralny niech bedzie otwarty i odepnij na kilka minut kleme od aku ja odlacyzlem sam plus na okolo 5-10 minut potem normalnie podlacz kleme i zamykaj drzwi normalnie ja tak zrobilem i poki co sie nie otwiera
[80 B4] Otwieranie centralnego zamka
wiec tak....
bylem w Q-Service, facet poogladal, popatrzyl i uznal ze raczej to wina pompki - dopoki szlak jej jeszce nie trafil to dobrze ale mowi ze potem moze otwierac drzwi co chwile. radzil wymiane na nowa - jako ze nie ma zamiennikow i takowa trooche kosztuje to raczej posuzkac uzywki.
poza tym na lutach na plytce pomki byly slady dolutwoania wiec juz ktos chyba sie z tym bawil. zastanawia mnie jeszcze wspomniana powyzej kwestia przekaznikow - moze dobrym pomyslem byloby je wymienic - wystarczy tylko przepiac czy trzreba bwaic sie z jakimis dodatkowymi kabelkami...??
bylem w Q-Service, facet poogladal, popatrzyl i uznal ze raczej to wina pompki - dopoki szlak jej jeszce nie trafil to dobrze ale mowi ze potem moze otwierac drzwi co chwile. radzil wymiane na nowa - jako ze nie ma zamiennikow i takowa trooche kosztuje to raczej posuzkac uzywki.
poza tym na lutach na plytce pomki byly slady dolutwoania wiec juz ktos chyba sie z tym bawil. zastanawia mnie jeszcze wspomniana powyzej kwestia przekaznikow - moze dobrym pomyslem byloby je wymienic - wystarczy tylko przepiac czy trzreba bwaic sie z jakimis dodatkowymi kabelkami...??
Kolego masz tu linka:
viewtopic.php?t=13704
Opisana jest naprawa przekaźników przy pompce.
Sprawdź szczególnie 2 przekaźnik bo to on jest odpowiedzialny za otwieranie centralnego.
viewtopic.php?t=13704
Opisana jest naprawa przekaźników przy pompce.
Sprawdź szczególnie 2 przekaźnik bo to on jest odpowiedzialny za otwieranie centralnego.