Wielkie dzięki za podpowiedzi są baaardzo ważne, a przewody były zmostkowane i próbna jazda tez była wykonana, objawy odcięcia jak były tak i są. Prawdopodobnie nie obejdzie się bez VAG-a, ale z tym mogę mieć mały tzn duży problem, bo obecnie przebywam w północnej wali, a tu z tym mogę mieć problem. Z tym autkiem od początku jest coś nie tidit

. Zakupiłem je lekko puknięte , błotnik i zdeżak. stało dłuższy czas zanim do mnie trafiło. Na początku problemy z odpaleniem były, ale to już mam za sobą a mianowicie wybranie szlamu ze zbiornika (to nie była ropka) a paliwo wybierałem szklanka bo było takie gęste, w związku z tym paliwem strasznie kopciło na biało, tu na wyspach bez przeglądu i taxu (podatek drogowy ) nie wolno wyjechać nawet na ulice od razu zcholują:). i nie mogłem wyjeździć tych resztek. Dolewałem nowego i autko tak sobie klekotało na wolnych obrotach ale nawet wtedy nie było tych objawów odcinki, nadszedł dzień w który musiałem pojechać na przegląd ten po którym odzyskuje się dokumenty , jak jechałem to prawie samochodów za sobą nie widziałem tak kopcił ale na biało. Po czym nagle wszystko ustało kopce itd itp, ale pojawił się właśnie objaw odcięcia paliwa...... Dodam, że filtry są powymieniane, przewód paliwowy od zbiornika wymieniony cały, powietrze było w paliwie i wymieniłem cały przewód dla bezpieczeństwa, okazało się, że problem tkwi w filtrze paliwa, który też został wymieniony na nowy ale gdzieś tu zasysał powietrze. Obecnie jest założony filtr na przewodzie paliwowym do pompy też do diesla ( nawet bez żadnego filtra też ma odcinkę sprawdzałem).
Przepraszam za tak długą lekturę, ale chciałem napisać mniej więcej wszystko co było robione.
Pozdrawiam Robert