[All] Hamulce - zmiana tarcz na wentylowane
[All] Hamulce - zmiana tarcz na wentylowane
Czy zmiana standardowych przednich tracz na wentylowe bedzie sie wiazala ze zmiana zaciskow na wieksze ???
Ostatnio zmieniony 05 lut 2011, 14:43 przez mugen, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega mugen nie doczytał napisu z pudełka i teraz gada sam nie wie co.mugen pisze:a znasz cos takiego jak tarcie i wydzielanie ciepla ??
Greenstuff'y producent reklamuje jako klocki o górnej granicy temperatury pracy 650'C, oraz dzięki unikalnej konstrukcji redukujące temperaturę tarczy hamulcowej pracującej w stresie o 100-150'C.
Całość jak zwykle podpinam pod przekaz marketingowy. Kreujemy produkt i potrzebę za jednym zamachem. Kto chce, niech kupuje.
A koledze mugenowi proponuję więcej pokory, bo większość użytkowników tego forum naprawdę chce pomóc. Trzeba jednak umieć zadawać właściwe pytania. Pozdrawiam.
Witam :mrgreen: Ostatnio zauważyłem w swoim TDi-ku że podczas ostrego hamowania , hamulce się nagrzewają i nie bardzo chce się zatrzymać. Posiadam tarcze 280mm. Postanowiłem założyć tarcze 256mm z 3A z zaciskami, wentylowane.Czy podejdą do b4.?? Natomiast do B3 chcę po modzić coś i kupić coś mocniejszego np, od 2.8 Moje pytanie brzmi jakie tarcze będą pasować?? Czy zaciski 2 tłoczkowe od 2.8 podejdą??
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jezeli zmieniasz tarcze to musisz miec pod nie zaciski, pod 2 tloczkowe zaciski pasuje tarcza wentylowanaBoski;) pisze:Witam :mrgreen: Ostatnio zauważyłem w swoim TDi-ku że podczas ostrego hamowania , hamulce się nagrzewają i nie bardzo chce się zatrzymać. Posiadam tarcze 280mm. Postanowiłem założyć tarcze 256mm z 3A z zaciskami, wentylowane.Czy podejdą do b4.?? Natomiast do B3 chcę po modzić coś i kupić coś mocniejszego np, od 2.8 Moje pytanie brzmi jakie tarcze będą pasować?? Czy zaciski 2 tłoczkowe od 2.8 podejdą??
Nie moi drodzy.junkers51 pisze:tak, tarcza wentylowana jest szersza niz normalna ,pozdrowienia
Wystarczy jarzma zacisków tylko zmienić pod tarcze wentylowane, zaciski są takie same!
Ja zmieniałem jednolite 256 na wentylowane i zaciski są takie same (Lucas 54). Przy tarczach 280 także jest 54, 60 to już dwutłoczkowe pod 276x25.
Daleko szukać nie musisz
https://audi80.pl/sprzedam-zaciski-g ... t68714.htm
https://audi80.pl/sprzedam-zaciski-g ... t68714.htm