[b3/b4] Lampy przednie - Ksenon
-
- Forum Audi 80
[b3/b4] Lampy przednie - Ksenon
Witam mam pytanie: czy do zwykłych lamp w b3 bez zadnych przerobek mozna zamontowac xenony?
Facet na stacji diagnostycznej powiedział mi ze wystarczy zeby klosz lampy posiadał oznaczenie E1 aby mogł byc zainstalowany ksenon.
Nie wiem co tym sadzic.
Pomóżcie.Pozdrawiam
Facet na stacji diagnostycznej powiedział mi ze wystarczy zeby klosz lampy posiadał oznaczenie E1 aby mogł byc zainstalowany ksenon.
Nie wiem co tym sadzic.
Pomóżcie.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 09:42 przez konkas1987, łącznie zmieniany 2 razy.
Ehh nowi userzy
viewtopic.php?t=10748 prosze
viewtopic.php?t=10748 prosze
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
A ja sie z tym nie zgodze co do pierwszego to napewno nie beda oslepiać jak sa na soczewce i sa dobrze ustawione i to bez róznicy czy bedzie to hid, d2s czy inne badziewie, a co do drugiego to juz napewno sie nie zgodze ze daja mało swiatła.talka06 pisze:moim zdaniem tez xenony oslepiaja i malo swiatla daja sa bez snsu naprawde
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
ksenony daja wiecej swiatla i inaczej rozchodzi sie z nich swiatlo dlatego macie wrazenie ze oslepiaja, musze byc dobrze ustawione i tyle ale jak ktos kupuje ksenon powyzek 6000K to nic dziwnego ze pozniej oslepiaja bo nie daja swiatla wogole i trzeba brac je na wysoko w ustawieniach...
Co do tematu to b3 + ksenon owszem ale tylko z soczewka inny sposob nie ma najmniejszego sensu... Pozdrawiam byly user 6000K:P
Co do tematu to b3 + ksenon owszem ale tylko z soczewka inny sposob nie ma najmniejszego sensu... Pozdrawiam byly user 6000K:P
Wojtku.. szczerze mowiac to nie widzialem jeszcze auta bez soczewki..czyli zwykly odblysnik i ksenon ktory by nie oslepial..a jezdzi mi po krakowie tego juz troche, lanosy, polonezy..matizy.. i wiele innych aut. Światło jest rozpraszane zupelnie inaczej niz w mojej soczewicy z odcięciem :mrgreen:A ja sie nie zgodze z wami, ja mam Bi-xenon w zwykłych H4 i powiem tak oswietlanie drogi jest duzo lepsze niz przy normalnych zarówkach a co do kwesti oslepiania to niech sie wypowiedza koledzy którzy widzieli moje lampy na zlocie czy oślepiaja czy nie
Witam!
dolacze sie do tematu. sam mam tez Bi-xenon w zwyklych lampach, i odkiedy ustawilem swiatla na przyzadzie (mam delikatnie opuszczone nizej niz powinny byc ustawione) ani razu mi nikt nie mrygnal swiatlami ze go oslepiam. a widocznosc jest lepsza o 100% od zwyklych zarowek. jak nie wiecej. w soczewce napewno by byl lepszy efekt. ale na zadbane soczewki trzeba liczyc 1500 zl jak nie wiecej.
sam tez widzialem pare razy matizy itp z xenonami:D hahaha
pozdrawiam
dolacze sie do tematu. sam mam tez Bi-xenon w zwyklych lampach, i odkiedy ustawilem swiatla na przyzadzie (mam delikatnie opuszczone nizej niz powinny byc ustawione) ani razu mi nikt nie mrygnal swiatlami ze go oslepiam. a widocznosc jest lepsza o 100% od zwyklych zarowek. jak nie wiecej. w soczewce napewno by byl lepszy efekt. ale na zadbane soczewki trzeba liczyc 1500 zl jak nie wiecej.
sam tez widzialem pare razy matizy itp z xenonami:D hahaha
pozdrawiam