Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AHF, 1.9 TDI] - prośba o rozpracowanie pompy - logi

ODPOWIEDZ
przemtor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[AHF, 1.9 TDI] - prośba o rozpracowanie pompy - logi

Post autor: przemtor » 22 kwie 2008, 20:27

Witam,
ostanio męczyłem się z ustawieniem kąta na pompie bo był przestawiony. Miałem problem z tym, że bardzo skakały wartości kąta. Ale jakoś udało się ustawić na w miare przyzwoitym poziomie. Niestety martwi mnie sprawa kąta dymamicznego. Wg mnie za dużo odbiega od wartości oczekiwanej z mapy. Co o tym sądzicie? Jaka jest tego przyczyna? I co moge zrobić aby to poprawić?
Wrzucam logi dla grupy 000-003 w MB w różnym zakresie obrotów. Dla ułatwienia zaznaczyłem moment dla obu wartości przejścia z BTDC na ATDC
Czy takie różnice mogą powodować głośniejsza prace silnika na wysokich obrotach? Bo mam wrażenie, żę jakoś mocno głośny się zrobił.

Wrzucam też log dla grupy 004 w BS

Czekam na wyrok :cry: Co się dzieje z pompką? :?:
ps. jak widać w logu z przepływką też już chyba coś jest nie halo, alo to temat na następny raz jak zrobię pełny komplet logów.
log000-003MB
log004BS

przemik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemik » 22 kwie 2008, 22:37

Po pierwsze : kąt wtrysku sprawdzamy w 000 BS, a po drugie albo lepiej dogrzej furmanke przed zrobieniem logow albo... masz termostat do wymiany

Pozdr

przemtor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemtor » 23 kwie 2008, 14:11

faktycznie powinienem wrzucić log grupy 000 w BS. Ale gdzieś się zapodział :-> . Ale kąt ustawiłem w BS, to znaczy jest w granicach 50-53. Na wykresie timingu leciutko nad niebieską linią.
Co do termostatu - faktycznie musze spojrzeć na niego bliżej :-? . Dzisiaj postaram się zrobić logi dynamiczne i jeszcze raz statyczne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl