[80 B3 1.8 PM] problem z 3 cylinderm
[80 B3 1.8 PM] problem z 3 cylinderm
Witam to mój 1 post, przejdę od razu do rzeczy. Moja piękna maszynka, której właścicielem jestem od miesiąca nie pali na wolnych obrotach na 3 cylinder Wymieniłem kable, świece, kopułkę i palec. Silnik strasznie sie trzęsie a drgania przenoszą sie na całą budę. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną. I teraz 2 sprawa nie mam wspomagania czy można je wstawić z innej audi, a jeśli tak co co muszę wymontować z dawcy?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2008, 11:15 przez Longerd, łącznie zmieniany 1 raz.
Longerd, co do nie pracujacego 3 cylindra, sprawdz przede wszystkim czy masz duze przedmuchy do komory silnika. W tym celu podczas pracy silnika odkrec korek i poloz go luzno na miejsce gdzie wchodzi. JEsli bedzie drgał (przyciaganie i odpychanie) to dobrze. Jesli bedzie duzo wydmuchiwalo trzeba bedzie sprawdzic.
Do sprawdzenia masz:
1. popychacze hydrauliczne od 3 cylindra,
2. zawory od 3 cylindra
3. kompresje na tym cylindrze (czyli de facto pierscienie).
Jak spawdzisz, podeslij wyniki to pomyslimy.
Do sprawdzenia masz:
1. popychacze hydrauliczne od 3 cylindra,
2. zawory od 3 cylindra
3. kompresje na tym cylindrze (czyli de facto pierscienie).
Jak spawdzisz, podeslij wyniki to pomyslimy.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
To dlaczego Kolega nie przeczytał Regulaminu forum: viewtopic.php?t=6284 oraz wątku z zasadami tytułowania wątków: viewtopic.php?t=9608 ? :evil: Proszę przeczytać uważnie to co znajduje się pod podanymi linkami i wszystko stanie się jasne.a i co to ten TAG, głupio przyznać ze nie wiem o co chodzi.
Co do pytania o kompresję to trzeba pojechać do mechanika, który posiada przyrząd do pomiaru kompresji silnika, żeby ją zmierzył.