[All] Modyfikacje - Tłumik sportowy
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Witam! Mam :-| 3-biegowego automata :-| 1,8 65kw 88KM. jeździ fajnie. nie jest to demon prędkości. Chciałbym wywalić katalizator wstawić tłumik a nie strumienice. Całość zakończyłbym tłumikiem dedykowanym http://www.allegro.pl/item305407854_tlu ... ta_80.html (delikatny bas) stosunek ceny do jakosci
CZY KTOŚ SŁYSZAŁ JAk BRZMI CAŁOŚĆ PRZY AUTOMATYCZNEJ SKRZYNI BIEGÓW?? czy WARTO do automata burczący tłumik?? ...a mi przypadnie ksywka bzykający komar :shock:
CZY KTOŚ SŁYSZAŁ JAk BRZMI CAŁOŚĆ PRZY AUTOMATYCZNEJ SKRZYNI BIEGÓW?? czy WARTO do automata burczący tłumik?? ...a mi przypadnie ksywka bzykający komar :shock:
Katalizator tłumi spaliny. Tłumik przelotowy jak sama nazwa wskazuje ułatwia przelot spalin. zwykła rura okryta watą głusząca w kształcie kata, lub coś na wzór oryginału: http://www.allegro.pl/item353060985_now ... agwar.html na forum tuningu klubowicze majsterkowicze piszą tak " pierwszą rzeczą jaką zrobiłem wywaliłem Kat i wstawiłem tłumik lub zwykłą rurę lub strumienicę itp" bez względu na silnik i poj. ja nie żałuję. Mam automatyczną skrzynie biegów i auto sie zbiera mniodzio!
ponczo, gdzieś czytałem że Ty masz wstawione tłumiki przelotowe zamiast katów.
Pisałeś tam że chodzi bardzo cicho.
Masz jakiś filmik z pracą tego wydechu? Sam ostatnio trochę myślałem nad czymś takim ale chyba trzeba wstawić 2 tłumiki, bo od kolektora odchodzą dwie rury i tak idą na początku, później łączą się w jedną. Zastanawiam się czy nie będzie za cicho, bo V-ka potrafi bardzo cicho pracować... może nawet zbyt cicho.
Pisałeś tam że chodzi bardzo cicho.
Masz jakiś filmik z pracą tego wydechu? Sam ostatnio trochę myślałem nad czymś takim ale chyba trzeba wstawić 2 tłumiki, bo od kolektora odchodzą dwie rury i tak idą na początku, później łączą się w jedną. Zastanawiam się czy nie będzie za cicho, bo V-ka potrafi bardzo cicho pracować... może nawet zbyt cicho.
Niestety nie mam filmiku...8S3 pisze:Masz jakiś filmik z pracą tego wydechu?
Było cicho kiedy tłumik nowy, teraz kiedy się trochę przepalił jest podobnie kiedy miałem puste puchy po katach... tylko trochę ciszej :roll: Myślę nadal nad zmianami w ukł. wydechowym... Tak jak już wspominałem w dziale Moje Audi80 mam zmieniony kolektor, kolektor jest z Coupe 2.8 i łączy sie zaraz przy skrzyni biegów w jedną rurę a nie jak jest w sedanie - 2 katy i 2 rury do tłumików środkowych... Przyznam szczerze że nie wiem jak pozbyć się tego "upierdliwego" dzwięku8S3 pisze:Pisałeś tam że chodzi bardzo cicho.
Kiedyś oglądałem Coupe z Niemiec która miała ukł wydechowy robiony w całości na nowych rurach i tłumikach (przelotowe) i chodziła poprostu ślicznie... Nie było za głośno a i ładnie mruczała Niestety nie widze nigdzie u nas (allegro itp.) takich tłumików przelotowych do kupienia (Niemiec jak robi to podchodzi do tematu profesjonalnie) Może jakiś właściciel V6 ma dobry pomysł na dobry wydech :?:
Witam, zastanawiam się nad kupnem wydeszku do mojego cabrio wyszukałem u siebie w sklepie cos takiego http://www.allegro.pl/item384597716_buz ... _hit_.html czy ktoś miał doczynienie z tą firmą? co o nim sądzicie? jak wrażenia słuchowe? a może cos innego byście zaproponowali... Mam 2.3 silniczek, nie chcę go też zagłuszyć wydechem bo podoba mi się jego dźwięk..