Przeczytałem wiekszość postów z tego tematu i przyznam ze wszystko o czym rozmawiacie jest bardzo ciekawe. Ja od niedawna jestem posiadaczem tego autka i choć dumny jestem z niego to zawsze bedzie w nim cos do zrobienia ... - bo to nie jest nowy samochód. Po przywiezieniu do kraju, na przegladzie zwrocono mi uwage na: (bede nazywał te elmenty tak jak zapamietałem lub po swojemu

) łącznik stabilizatora po prawej stronie bo ma luzy i może stukać, sa takie płaskie gumowe poduszki w okolicach wahaczy - tez do wymiany, i wreszcie tuleje gumowo-stalowe wahaczy (te przy okazji wymienić).....
... -1/ w czasie jazdy na nierowniej drodze samochód robi wrazenie niestabilnej jazdy na wpros tylko jakby chcial uciekac na strony; 2/ podczas jazdy na wprost kierownica jest lekko skrecona w lewo i robi wrazenie jakby troche bokiem jechał (kosił); 3/ przy maxymalnym skrecie kół przy jezdzie w stecz jak i w przód wyczuwa sie jakby jedno koło lub oba zmienialy gwałtownie swoje ułożenie - to jest cos takiego jakby w takim połozeniu dawał znać o sobie jakiś duży luz na ruchomych elementach zawieszenia przedniego. Samochód nie był udeżony.
Prosze, pomózcie mi sie rozeznać w tym temacie- nie mam duzego doswiadczenia.
Dziekuje i pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 22:00 przez
Janu50, łącznie zmieniany 1 raz.