mam audi b4 1.9 tdi 90km, po umyciu silnika zostawiłem samochód, gdy przyszedłem później i włączyłem zapłon to po 13sek. zaczęła mrugać mi lampka świec żarowych, nie wiem jaki może być powód powycierałem wkoło świec i pompy ale nadal sie pojawia, proszę o pomoc.
Na przyszłość proszę poprawnie tytułować wątki tj. stosować TAG-i na początku tytułu wątku tak jak w podanych przykładach w tym wątku: viewtopic.php?t=259. Moderator.
[B4 1Z] Problem z mrygajaca sie dioda od świec żarowych.
[B4 1Z] Problem z mrygajaca sie dioda od świec żarowych.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, 22:50 przez Marian23, łącznie zmieniany 2 razy.
- Silvesters
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dokładnie mrugajaca kontorlka swiec zarowych moze oznaczac błedy w sterowniku ale nie koniecznie, moze byc to przyczyna wody w filtrze paliwa (jesli masz filter z czujnikiem wody), moze byc to również spalona zarówka swiateł stopu (sprawdz czy nie gasnie po wcisnienciu stopu), moze być to napwet bład czujnika na wtrysku sterujacym g80, jak i również takie zajwisko moze wystepować po złym zakodowaniu sterownika (np po zmianie skrzyni biegów z automata na manual) wiec jak widzisz przyczyn moze byc wiele a to nie sa wszystkie które mozna wypisac, to ze wyskoczyło to po myciu auta moze byc jedynie zbiegiem okolicznosci, najlepiej bedize podłaczyc vaga i sprawdzić błedy bo wrózyć z opisu to raczej cieżko przy takiej ilosci mozliwosci <ok>