[B4 1Z] Ustawienie dawki
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Ustawienie dawki
Witam.Mam pytanie o ustawienie dawki.Kiedys w serwisie Boscha ustwili mi dawke na KTS na 3(to duza dawka).Ja probowalem polaczyc sie vagiem i fejsem na ukl. max232 i poleglem pomimo zmiany predkosci na 240(odczytal tylko ABS).Ale polaczylem sie Deltascan1Z.Teraz pytanko.Czy jakbym chcial zmienic dawke w deltascan i ruszyc nastawnikiem(bo na Kts tez ruszyli nastawnik) to po ustawieniu na rzadana dawke nie beda wyskakiwac bledy typu zle polozenie nastawnika?kiedys czytalem na forum o takim przypadku.[/b]
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Przestaw dawke komputerem jesli masz taka mozliwosc w okolice 5 - 5.5mg/skok, jesli nie masz opcji lub nie pójdzie przez kompa to najlepiej młotek w reke i strzał w nastawnik - oczywiscie z czuciem i delikatnie (mozna popuszczac sróby i zaznaczac miejsce ale przy nastawniku mikronowe przesuniecia robia juz zmiany wiec lepiej pukac młotkiem - i obserwowac na kompie reakcje) stojac przed autem przesuwanie nastawnika w strone szyby - zwieksza dawke czyli cyfry beda malejace, przesuniecie nastawnika w kierunku chłodnicy zmniejsza dawke - cyfra rosnaca. Po zmianie dawki odczujesz nico słabsze auto od dołu ale za to powinieneś odczuć równiez mniejsze spalanie. <ok>
Jeżeli sie zwiekszy dawke to auto bedzie lepiej sie zbierac z dołu, jak zmniejszysz to tak jak pisał solskier troche bedzie wolniejsze zanim sie nie włączy turbo. Jeżeli masz na Boschu to niestety tylko mechaniczne przestawienie nastawnika. Najlepiej ustawic w okolicach 3-3,5 mg ale coś za cos, jak jeździsz duzo po mieście to niewiele wrośnie spalanie.
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wojtek wyrwźnie napsiał Ci ze nie zmienisz dawki za pomoca kompa, jedyna mozliwosc zmiany dawki na przepływce boscha to jest zmiana mechaniczna czyli ruszanie nastawnikiem (osobicscie wole walić w niego młotkiem, pomimo iż mam przepływke pierburga i moge zmieniac kompem.) Przy zmianie dawki tak jak Ci opsiałem lekkie uderzenia w odpowiednia strone wg opisu i sprawdzanie zmian na kompie.joan.casrex pisze:dzieki ale czy ktos zmienial dawke kozystajac z Deltascan1Z?Nastawnik ja mialem ruszany tzn. aby nastawic dawke