[B4 1Z] Rezanie Dodatkowych Zegarów w Miejsce popielniczki:D
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Z tyłu jest jedna kostka do zegarów, mozesz zobaczyc ja na którymś foto, bez niej rownież sobie poradzisz, piny i na stałe do zegara albo wciskane. Oczywiscie potrzebne beda Ci czujniki cisnenia oleju (bańka) ten pierwszy jest dosc drogi nowy w aso około 400zł zamiennik 150-200zł a ori uzywka około 100zł i to njalepiej wybrac i temperatury oleju koszt nowego ok 20zł.
[ Dodano: 2008-05-14, 08:54 ]
A zmiejscem montarzu to Ci pomoge tylko rzuce okiem w ETKe.
[ Dodano: 2008-05-14, 08:54 ]
A zmiejscem montarzu to Ci pomoge tylko rzuce okiem w ETKe.
- el_scorpion
- Forum Audi 80
świetne foto-story <ok>
małe ułatwienie, żeby nie wiercić nowych dziur i nie odkręcać filtra oleju, podstawy i wymiennika:
wykręciłem z podstawy filtra oleju stary czujnik ciśnienia i wkręciłem nowy (ten duży); ponieważ jest tam za mało miejsca, zasosowałem 'przedłużkę' z miedzianego pręta (tokarz dotoczył gwinty zewn i wewn + otwór przez całą długość pręta) - koszt 8 plnów ; ponadto czujnik temp. oleju mozna wkręcić bezpośrednio w głowicę silnika- mniej więcej pośrodku od strony grodzi
małe ułatwienie, żeby nie wiercić nowych dziur i nie odkręcać filtra oleju, podstawy i wymiennika:
wykręciłem z podstawy filtra oleju stary czujnik ciśnienia i wkręciłem nowy (ten duży); ponieważ jest tam za mało miejsca, zasosowałem 'przedłużkę' z miedzianego pręta (tokarz dotoczył gwinty zewn i wewn + otwór przez całą długość pręta) - koszt 8 plnów ; ponadto czujnik temp. oleju mozna wkręcić bezpośrednio w głowicę silnika- mniej więcej pośrodku od strony grodzi