[B4 2.0 ABK ]problem ciśnieniem pompy paliwa ma być ?
[B4 2.0 ABK ]problem ciśnieniem pompy paliwa ma być ?
Otóz Panowie padła pompka paliwa w sklepie cos mi sciemniają ,moze mi ktos powiedziec jak ma byc cisnienie 3 bary czy 4 bary ? Jestem zmuszony klupic jakąc tanią ok 150zl,czy ktos zakładał cos podobnego ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 13:00 przez MaciejW, łącznie zmieniany 3 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
MaciejW, toczyła sie już dyskusja na ten temat...3 bary!
Popraw temat zanim Cię Administracja upomni
[ Dodano: 2008-05-14, 11:16 ]
Popraw temat zanim Cię Administracja upomni
[ Dodano: 2008-05-14, 11:16 ]
Szukaj używki, bo na tej podróbce możesz długo nie pojeździć i znowu pójdziesz w koszty.MaciejW pisze:Jestem zmuszony klupic jakąc tanią ok 150zl,czy ktos zakładał cos podobnego ?
kupilem jakiejs firmu autotechnik sprzedawca zapewnial ze niema z nimi problemów,moze jeszcze ktos sie wypowiedziec czy to jakas wielka filozofia wymienic samemu na cos zwrocici uwage ?Leo pisze:jeśli kupisz nową chińśzczyznę za 150 zł. to niekoniecznie będzie lepiej niż oryginalna używka... te pompy chińskie są do du.py.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Maciej, dasz radę przede wszystkim musisz wyjąc cały kosz ze zbiornika (pompę wraz z czujnikiem) i jak znam życie, do przeróbki będzie podłączenie elektryczne pompy. Porównaj też wymiary obu pomp, jeżeli ta nowa będzie dłuższa to mogą być kłopoty z jej zabezpieczeniem...zatrzaski mogą nie chwytać.
Powodzenia przy robocie i daj znać jak się już uporasz z wymianą
no i udalo mi sie wymienic,bez zadnych przrobek ,pierwsze spostrzrezenia to pompka jest glosniejsza niestety slychac ją,po drugie silnik kreci do 6500 obr/min a potem jak by sie dlawi odciecie niby nie preszkadza ale... ,po trzecie zatrzaski chwycily dobrze bo taka sama pompa,ale caly ten kosz jakis luzny nie wiem czy tak ma byc bo u mnie tak juz bylo...podsumowując niby wszystko oki ale...moglo byc lepiej..IC69 pisze:Maciej, dasz radę przede wszystkim musisz wyjąc cały kosz ze zbiornika (pompę wraz z czujnikiem) i jak znam życie, do przeróbki będzie podłączenie elektryczne pompy. Porównaj też wymiary obu pomp, jeżeli ta nowa będzie dłuższa to mogą być kłopoty z jej zabezpieczeniem...zatrzaski mogą nie chwytać.
- czester-11
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
http://www.pompapaliwa.pl/?p=p_1&sName=kontaktMaciejW pisze:gdzie regeneują ?