[B4 2.0 ABK ]problem ciśnieniem pompy paliwa ma być ?
[B4 2.0 ABK ]problem ciśnieniem pompy paliwa ma być ?
Otóz Panowie padła pompka paliwa w sklepie cos mi sciemniają ,moze mi ktos powiedziec jak ma byc cisnienie 3 bary czy 4 bary ? Jestem zmuszony klupic jakąc tanią ok 150zl,czy ktos zakładał cos podobnego ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 13:00 przez MaciejW, łącznie zmieniany 3 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
MaciejW, toczyła sie już dyskusja na ten temat...3 bary!
Popraw temat zanim Cię Administracja upomni
[ Dodano: 2008-05-14, 11:16 ]
Popraw temat zanim Cię Administracja upomni

[ Dodano: 2008-05-14, 11:16 ]
Szukaj używki, bo na tej podróbce możesz długo nie pojeździć i znowu pójdziesz w koszty.MaciejW pisze:Jestem zmuszony klupic jakąc tanią ok 150zl,czy ktos zakładał cos podobnego ?
kupilem jakiejs firmu autotechnik sprzedawca zapewnial ze niema z nimi problemów,moze jeszcze ktos sie wypowiedziec czy to jakas wielka filozofia wymienic samemu na cos zwrocici uwage ?Leo pisze:jeśli kupisz nową chińśzczyznę za 150 zł. to niekoniecznie będzie lepiej niż oryginalna używka...te pompy chińskie są do du.py.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Maciej, dasz radę
przede wszystkim musisz wyjąc cały kosz ze zbiornika (pompę wraz z czujnikiem) i jak znam życie, do przeróbki będzie podłączenie elektryczne pompy. Porównaj też wymiary obu pomp, jeżeli ta nowa będzie dłuższa to mogą być kłopoty z jej zabezpieczeniem...zatrzaski mogą nie chwytać.
Powodzenia przy robocie i daj znać jak się już uporasz z wymianą

no i udalo mi sie wymienic,bez zadnych przrobek ,pierwsze spostrzrezenia to pompka jest glosniejszaIC69 pisze:Maciej, dasz radęprzede wszystkim musisz wyjąc cały kosz ze zbiornika (pompę wraz z czujnikiem) i jak znam życie, do przeróbki będzie podłączenie elektryczne pompy. Porównaj też wymiary obu pomp, jeżeli ta nowa będzie dłuższa to mogą być kłopoty z jej zabezpieczeniem...zatrzaski mogą nie chwytać.

- czester-11
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
http://www.pompapaliwa.pl/?p=p_1&sName=kontaktMaciejW pisze:gdzie regeneują ?