[B3 2.0 AAD] Spalanie i regulacja
[B3 2.0 AAD] Spalanie i regulacja
Witam ponownie.....mam takie pytanie....czy ktos wie ile taki silnik powinien palic?moze ktos z was kolegow ma taki silnik i chcial bym sie dowiedziec ile moze katalogowo a jak nie to z waszych obliczen taki silnik polknac waszki.... bo mi sie wydaje ze moj troche duzo.,..oscyluje sie to w granicach 12-15 L!!!czy ten typ tak ma albo co mozna\ zrobic zeby ograniczyc to spalanie...na czym polega regulacja takiego silnika z wtryskiem mech...bo mam naprawde problem....w takich granicach paliwa spokojnie mogl bym jedzicbuda z sinikiem 2.6 lub nawet 2.8....cos jest nie tak...prosze o pomoc bo zbankrutuje!!!!!!:(
Mam silnik 3A, ktory jest identyczny jak AAD (roznia sie tylko nieznacznie komputerem).
O regulacji mechanicznego wtrysku pisalem na tym forum ze 30 razy, nie bede wiec sie powtarzal. Regulacja jest prosta i wymaga jedynie klucza imbusa 3mm, miernika uniwersalnego i troche samozaparcia.
Prawidlowo wyregulowany AAD powinien palic 7,5L w trasie (okolo, przy normalnej jezdzie), a w miescie palic niecale 10L. Moj dokladnie tyle wlasnie pali, kilku znajomym (w tym rowniez z tego forum) regulowalem mech. wtrysk i wszystkim wlasnie mniej wiecej tyle pala.
Na poczatek rozgrzej silnik i odlacz elektrozawor (wtyczke) i opisz reakcje silnika, to powiem Ci dokladnie co i jak.
O regulacji mechanicznego wtrysku pisalem na tym forum ze 30 razy, nie bede wiec sie powtarzal. Regulacja jest prosta i wymaga jedynie klucza imbusa 3mm, miernika uniwersalnego i troche samozaparcia.
Prawidlowo wyregulowany AAD powinien palic 7,5L w trasie (okolo, przy normalnej jezdzie), a w miescie palic niecale 10L. Moj dokladnie tyle wlasnie pali, kilku znajomym (w tym rowniez z tego forum) regulowalem mech. wtrysk i wszystkim wlasnie mniej wiecej tyle pala.
Na poczatek rozgrzej silnik i odlacz elektrozawor (wtyczke) i opisz reakcje silnika, to powiem Ci dokladnie co i jak.
\Dobra dobra... k44761 nie ma co sie denerwowac...jesli bys byl uprzejmy podac mi tytul tego postu to moze bym sobie jakos poradzil...a jesli chodzi o wtyczke to niestety nie mam pojecia o jakie cudo chodzi....niestety ja akurat na tym sie zabardzo nie znam.... dlatego bardzo prosze o pomoc i opisanie tego po raz kolejny...przesle ci browarka GLS-em...