[b3 1.8 PM] Ciekawostka - jaki inny silnik ?
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
[b3 1.8 PM] Ciekawostka - jaki inny silnik ?
jaki inny silnik proponujecie za rozsadna cene i jak najmniej przerobek itd.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 09:21 przez Łukaszek KSZO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Ja proponuje 2.0 wersje sport ostatecznie zwykłe 2.0 a różnica jest. a co do wydatków to najlepiej pojechać do niemczech i poszukać jakiejś ładnej rozbitej niuni z sprawnym silnikiem bo kompletowanie części do przekładki to wydatek około 2000zł więc lepiej poszukać jakiejś rozbitej w rozsądnej cenie i zrobić przekładkę silnika nie zapominając o baku bo w nim jest pompa paliwa, wiązce z komputerem i oczywiście hamulców bo 2.0 mają wentylowane a gaźniki mają tylko lite. Wiem co mówię bo sam miałem taki problem i prawie już go rozwiązałem czekam jeszcze tylko na wiązkę i przekładam
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
To nie rozumiem juz pytania, masz zajechany silnik? jak tak to zmien na taki jaki masz i po problemie, a kazden swap na inny silnik niz masz wiaze sie z duzymi nakladami. Tak jak wsadzisz wielopunkt to teraz pompa paliwa, rozdzielacz, komp, moim zdaniem rowniez nie oplacalne...Łukaszek KSZO pisze:ja mam na monoftrysku a co myslicie na pelnym wtrysku 1.8 nie potrzebuje duzo mocy tylko dobrego silniczka do maojej audiczki;d oczywiscie chce by to mialo rece i nogi
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
w sumie chyba były kiedyś jakieś autka gaźnikowe z turbiną coś mi sie tak wydaje ale w tym wypadku to swap był by lepszy albo moze trochę rozwiercić to co jest tzn dolot wylot przelotowy wydech i stożek to moze pare koni by doszło u mnie dało to efekt ale i tak zdecydowałem sie na swap:)
[ Dodano: 2008-05-21, 20:14 ]
Kolego jeżeli swap by cie interesował to moze będe miał namiary na człowieka co chce instalacje kompletną od 2.0 tanio sprzedać a instalacja to podstawa <ok> :mrgreen:
[ Dodano: 2008-05-21, 20:14 ]
Kolego jeżeli swap by cie interesował to moze będe miał namiary na człowieka co chce instalacje kompletną od 2.0 tanio sprzedać a instalacja to podstawa <ok> :mrgreen: