ja tez mialem na mysli program a nie urzadzenie, jezeli chodzi o sprzet uzywam palmptopabarteq289 pisze:automapa to chyba nazwa mapy a nie urzadzenia??
Nawigacja - wybor
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
podepne sie pod temat. chce zakupisc jakies navi oczywiscie w rozsadnej cenie, znalazlem cos takiego??? (linki ponizej) czy ktos z was mial okazje jezdzic na tych urzedzeniech??? co mozecie polecic poz tom tomem
prosze o fachowe rady
z gory dziekuje
http://www.allegro.pl/item368872677_gps ... owana.html
http://www.allegro.pl/item368617017_goc ... ideon.html
prosze o fachowe rady
z gory dziekuje
http://www.allegro.pl/item368872677_gps ... owana.html
http://www.allegro.pl/item368617017_goc ... ideon.html
rafi ja wzialbym tego mediona- dobry windows, niezly procek-wiec nie bedzie ci go mulilo przy wczytywaniu trasy mapy i niezla antena!! z tego co wiem to firma tez nie najgorsza!! mam Akira o podobnych paratmetrach i chwale sobie-lapie zasieg i nie gubi go!!!!poza tym odblokowanie stwarza nieprzecietne mozliwosci!! poczytaj jeszcze na peb.pl lub popytaj!! polecam automape!! mapamap jest blee
Ja kupiłem w maju br Akirę 3512 z MapąMap - cena w MediaMarkt - 379 zł. Fakt, zainstalowana mapa była prymitywna jak budowa cepa, ale od biedy dało się jechać, bo było trzeba jechać zaraz. Po powrocie zaktualizowałem ją (jedna aktualizacja darmowa z internetu) i mam teraz MapęMap 5.0. Do niej już dokupiłem przed aktualizacją dodatkową kartę 2 GB bo pamięć wewnętrzna była na 5.0 za mała. Teraz to już jest inna bajka, mapa chodzi jak burza. Wg producenta 99 % pokrycia Polski (mapa jest TYLKO na Polskę). Obsługa intuicyjna. Acha, nie jest odblokowana i nic tam nie dogrywam. 100 % zadowolenia.M@rcus pisze:ja ostatnio kupiłem za 379zł i do tego super mapka, spisuje się wzorowo,
Syn kupił palmtopa Mio 560 (680,00 zł) i ma wgraną Automapę 5.0 z radarami itp. W porównaniu do MamyMap ma kupę wodotrysków a prowadzi tak samo. Przedtem miał GoClevera z Navigatorem 8.0. (cena z Allegro - 420 zł). I to dopiero była porażka. Ustawić tam cokolwiek, znaleźć w menu - zapomnij, chyba z miesiąc nauki. Urządzenie zostało oddane a kasa zwrócona. A o TomTomie słyszałem, że w Polsce pokrycie ok 55 % natomiast Zachód a szczególnie Niemcy - rewelacja. Znajomi TIR-owcy jeżdżą tylko na TomTomach.
Tyle mojej wiedzy o GPS.
Nawigacja - wybor
Witam, mam taki problem wiem, że to już pewnie było, ale nie mogłem tego znaleźć, a mianowicie chcę kupić Gps taki, żeby miał polskie menu i dobrą mapę Europy, a w szczególności, żeby miał dobre mapy Polski i Norwegii. Prosiłbym o takie linki tych klubowiczów, którzy jaką takie Gpsy i są z nich zadowoleni, bo tak się składa, że mam kilku znajomych, którzy mają Gps, ale za ich sprzęt nie dałbym ani złotówki dlatego iż ich mapy są niekompletne i często się mylą. Z góry dziękuje i czekam na propozycję.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:23 przez Elemel87, łącznie zmieniany 1 raz.
Rok temu kupiłem sobie Lark Freebird 35.3 (albo 35.1 ?). Wybór padł na ten, bo był najtańszy -jakaś promocja mi sie trafiła- i banalnie można się dostać do windowsa.
Odpaliłem już na nim chyba każdy możliwy program nawigacyjny i zero problemów. Zasięg ok, gorzej z baterią, ale w samochodzie i tak zawsze ładowarka pod ręką.
Co do mapy to są gusta i guściki. O mapach Norwegii nic nie moge powiedzieć, ale jeśli chodzi o Polske, nie ma jednej najlepszej (tak tak Automapa wcale nie jest super hiper ).
Osobiście korzystam z AM i iGo8. Jak trzeba się wybrać do jakiejś przysłowiowaje dziury w środku lasu, iGO z mapami firmy TeleAtlas naprawde daje rade.
Jeżeli nie masz czasu/smykałki do grzebania w nawigacji, może jakiś TomTom byłby odpowiedni?
Odpaliłem już na nim chyba każdy możliwy program nawigacyjny i zero problemów. Zasięg ok, gorzej z baterią, ale w samochodzie i tak zawsze ładowarka pod ręką.
Co do mapy to są gusta i guściki. O mapach Norwegii nic nie moge powiedzieć, ale jeśli chodzi o Polske, nie ma jednej najlepszej (tak tak Automapa wcale nie jest super hiper ).
Osobiście korzystam z AM i iGo8. Jak trzeba się wybrać do jakiejś przysłowiowaje dziury w środku lasu, iGO z mapami firmy TeleAtlas naprawde daje rade.
Jeżeli nie masz czasu/smykałki do grzebania w nawigacji, może jakiś TomTom byłby odpowiedni?
Zgadzam się z przedmówcą . Lark 43.1 fabrycznie umożliwia wybranie innej nawigacji zainstalowanej na karcie, więc nie traci się gwarancji przez odblokowywanie windowsa.
Dodatkowo polecam zakup w Euro RTV. Ekspedientka sama mi zaproponowała dodatkowe ubezpieczenie za 90zł na okres 3 lat od uszkodzeń fizycznych urządzenia (np rozwalony wyświetlacz, zniszczona obudowa itp). Podobno wymieniają urządzenie od ręki na nowy egzemplarz.
Dodatkowo polecam zakup w Euro RTV. Ekspedientka sama mi zaproponowała dodatkowe ubezpieczenie za 90zł na okres 3 lat od uszkodzeń fizycznych urządzenia (np rozwalony wyświetlacz, zniszczona obudowa itp). Podobno wymieniają urządzenie od ręki na nowy egzemplarz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No co ty mówisz? taki serwis?
Larki miały (nie wiem czy się to nie powtórzy) wadę fabryczną. Niedawno, jakieś 2-3 tygodnie temu ponoć wszystkie przestały działać z powodu źle ustawionego zegara wewnętrznego i wszystkie poszły do serwisu - tak czytałem na necie i kolega Grze też miał ze swoim problem tego samego dnia...
Larki miały (nie wiem czy się to nie powtórzy) wadę fabryczną. Niedawno, jakieś 2-3 tygodnie temu ponoć wszystkie przestały działać z powodu źle ustawionego zegara wewnętrznego i wszystkie poszły do serwisu - tak czytałem na necie i kolega Grze też miał ze swoim problem tego samego dnia...
-
- Forum Audi 80
a ja ci polecam tak jak jeden z kolegow wpsomnial PDA !
Uzywam Dell Axim x51V. Jak go kupowalem ze 3 lata temu to byl kombajn bo ma procka 624mhz. Posiada tez spory wyswietlacz co jest na plus, 2 sloty na karty pamieci, nawet karte 8GB spokojnie czyta wiec mozesz tam miec i TomTomka, Automape czy tez IGO. Co jakis czas wystarczy podgrac aktualniejsze mapy i masz po problemie. Aha no i do x51v musisz miec NIESTEY zewnetrzna antene GPS ale aka to juz kupisz za ok 150-200zl - wazne zeby juz byla na Sirstar III (np. jakis model Qstarz, albo Nokia LD-3W)
Uzywam Dell Axim x51V. Jak go kupowalem ze 3 lata temu to byl kombajn bo ma procka 624mhz. Posiada tez spory wyswietlacz co jest na plus, 2 sloty na karty pamieci, nawet karte 8GB spokojnie czyta wiec mozesz tam miec i TomTomka, Automape czy tez IGO. Co jakis czas wystarczy podgrac aktualniejsze mapy i masz po problemie. Aha no i do x51v musisz miec NIESTEY zewnetrzna antene GPS ale aka to juz kupisz za ok 150-200zl - wazne zeby juz byla na Sirstar III (np. jakis model Qstarz, albo Nokia LD-3W)