Montaż spyskiwaczy RS2
Montaż spyskiwaczy RS2
Montaż Spryskiwaczy Audi RS2 do zderzaka Audi Cabrio >98
Ściągamy lewe nadkole(strona kierowcy) wraz z kołem by dojść do zbiornika.
Na zdjęciu widać zbiornik na jedną pompkę (spryskiwacze przedniej szyby), wyciągamy ją i odkładamy na bok ponieważ będzie nam jeszcze potrzebna, natomiast stary zbiornik idzie na bok…
Zakładamy nowy zbiornik, który ma otwory na dwie pompki
Musimy także odkręcić zbiornik płynu chłodzącego, ponieważ trudno dojść do wlewu zbiornika spryskiwaczy.
Zakładamy pompki
Musimy przedłużyć wąż do pompki spryskiwacza szyb, ponieważ brakuje ok. 30-40cm
Teraz czas zrobić jakiś włącznik do spryskiwaczy reflektorów… lekka wieś, ale obejdzie…
Bezpiecznik 10A
Podłączamy pompki i zabieramy się za robienie dziur w zderzaku…
Czas podwędzić ze stacyjki 12V, podłączamy się pod żółto-czarny przewód, po przekręceniu stacyjki pojawia się 12V
Wycinamy dziurki pod spryskiwacza RS2
Węże prowadzimy za belką.
Włącznik spryskiwaczy…
Jeżeli wszystko działa jak powinno to możemy zakładać nadkole, osłonę pod silnik, koło.
Na koniec filmik jak wszystko działa:
Części, które potrzebujemy by zrezać spryskiwacze RS2:
2x Pompki
2x Zaworki spiętrzające
2m Węza 7mm
Opaski, zaciski
5m kabla 2,5mq
Zbiornik na 2 pompki
Włącznik do spryskiwaczy
Wtyczkę na pompkę do reflektorów
Trójnik
Uszczelki na pompki
2x Spryskiwacze
Obudowie na bezpiecznik 10A
Pozdrawiam
FranoF1
Ściągamy lewe nadkole(strona kierowcy) wraz z kołem by dojść do zbiornika.
Na zdjęciu widać zbiornik na jedną pompkę (spryskiwacze przedniej szyby), wyciągamy ją i odkładamy na bok ponieważ będzie nam jeszcze potrzebna, natomiast stary zbiornik idzie na bok…
Zakładamy nowy zbiornik, który ma otwory na dwie pompki
Musimy także odkręcić zbiornik płynu chłodzącego, ponieważ trudno dojść do wlewu zbiornika spryskiwaczy.
Zakładamy pompki
Musimy przedłużyć wąż do pompki spryskiwacza szyb, ponieważ brakuje ok. 30-40cm
Teraz czas zrobić jakiś włącznik do spryskiwaczy reflektorów… lekka wieś, ale obejdzie…
Bezpiecznik 10A
Podłączamy pompki i zabieramy się za robienie dziur w zderzaku…
Czas podwędzić ze stacyjki 12V, podłączamy się pod żółto-czarny przewód, po przekręceniu stacyjki pojawia się 12V
Wycinamy dziurki pod spryskiwacza RS2
Węże prowadzimy za belką.
Włącznik spryskiwaczy…
Jeżeli wszystko działa jak powinno to możemy zakładać nadkole, osłonę pod silnik, koło.
Na koniec filmik jak wszystko działa:
Części, które potrzebujemy by zrezać spryskiwacze RS2:
2x Pompki
2x Zaworki spiętrzające
2m Węza 7mm
Opaski, zaciski
5m kabla 2,5mq
Zbiornik na 2 pompki
Włącznik do spryskiwaczy
Wtyczkę na pompkę do reflektorów
Trójnik
Uszczelki na pompki
2x Spryskiwacze
Obudowie na bezpiecznik 10A
Pozdrawiam
FranoF1
- el_scorpion
- Forum Audi 80
... mi też za bardzo sie nie podoba... ale na szybko nie znalazłem lepszego rozwiązania... chyba że ty jakieś masz :roll: spryski na bank nie będę podłączał pod szyby.Arczizioom pisze:pstryczek elektryczek jakoś mi nie pasuje do audi.
za każdym razem zapomne <rotfl2>btw - wyreguluj sobie wysokość domykania maski od strony kierowcy
dzięki Panowie
Dokładnie najlepiej jak by to był jakiś ori pstryczek albo coś w stylu jak montowali takie przełączniki do LPGFranoF1 pisze:... mi też za bardzo sie nie podoba... ale na szybko nie znalazłem lepszego rozwiązania... chyba że ty jakieś masz :roll: spryski na bank nie będę podłączał pod szyby.
http://www.allegro.pl/item370398261_wla ... yskow.html
http://www.allegro.pl/item370203082_wla ... niski.html
http://www.allegro.pl/item368006569_mal ... f_vat.html
Wkomponować w ori zaślepkę i zawsze będzie inaczej wyglądało jak taki wystający rzucający się w oczy frob.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Fajna zabawka i dobra robote mnie tej to czeka i odkładam to z tygodnia na tydzień z braku czasu ja myslałem nad zrobieniem tak aby spryski działały po przłaczeniu drzwigni wycieraczk w dół (przetarcie szyby)... Lub u mnie w avancie (ja nie kozystam z tylnej wycieraczki) wiec myślałem aby podpiac spryski pod funkcje spryskiwania tylnej szyby a szybe odłaczyć... I mysle ze dla Ciebie w limo to było by super rozwiazanie kupić pajaka od avanta i podłaczyc spryki reflektorów jako spryski tylnej szyby wtedy pryskało by po odchyleniu drzwigni do tyłu. <ok>