[80 B3]ustawienie plywaka
[80 B3]ustawienie plywaka
Witam ponownie.Mam pytanie jakie szczeliny lub szczelina powinna byc miedzy plywakiem a pokrywą gaznika i problem taki gdy zapale auto i pochodzi chwile to po zgaszeniu pojawia mi sie paliwo w drugiej gardzieli i przypuszczam ze jest wina zacinajacej sia iglicy tylko nie mam pewnosci i dlatego pytam i o pomoc prosze. <osohozi>
[80 B3]
Tak prawde mowiac to tak to wyglada ze spod uszczelki puszcza ale jak mu poziom na plywaku obnize to ta sytuacja nie wystepuje tylko teoretycznie zawor iglicowy powinien zatrzymac paliwo a on takjakby puszczał i moze to tez byl powod ze przy hamowaniu mi silnik przygasał
[80 B3]
dzieki kolego za pomoc zaraz to sprawdze.
[ Dodano: 2008-05-30, 14:18 ]
drodzy koledzy z gaznikiem sobie poradziłem,zakupiłem zestaw naprawczy i teraz gada ale jest inny problem a mianowicie jak hamuje to jednak przygasa ale na postoju zauważyłem ze jak nacisne pedał hamulca i ouszcze to troche silnikiem kołysze przez moment i raczej jest cos z podcisnieniami tylko nie wiem co wiec was drodzy koledzy pytam i prosze o pomoc.
[ Dodano: 2008-05-30, 14:18 ]
drodzy koledzy z gaznikiem sobie poradziłem,zakupiłem zestaw naprawczy i teraz gada ale jest inny problem a mianowicie jak hamuje to jednak przygasa ale na postoju zauważyłem ze jak nacisne pedał hamulca i ouszcze to troche silnikiem kołysze przez moment i raczej jest cos z podcisnieniami tylko nie wiem co wiec was drodzy koledzy pytam i prosze o pomoc.